FILMEZZUNK.HU
Mi ez a koreai film, amit 6 Oscar-díjra is jelöltek?

Mi ez a koreai film, amit 6 Oscar-díjra is jelöltek?

1128

Mi ez a koreai film, amit 6 Oscar-díjra is jelöltek?

6 Oscar-díjra jelölték a “Minari” című idegen nyelvű filmet, amely egy olyan keresztény koreai családról szól, amely Amerikában próbál szerencsét. A film története annak készítője, Lee Isaac Chung Arkansas-ban töltött gyerekkorának emlékein alapszik. Chung apja, Jákób felmond a munkahelyén miután úgy dönt, hogy egy földet szeretne gyümölcsöző farmmá alakítani, de rengeteg olyan kihívással kell szembenéznie, mint például a szárazság.

A koreai család keresztény a film szerint és rendszeresen jár gyülekezetbe, sőt többször mélyen beszélget Isten létezéséről a történet során.

“Jákób egy rendkívül lenyűgöző karakter. Ő egy ember, aki Istennel birkózik.”

– mondta el a film főbb hitéleti jeleneteit bemutató videóban a főszerepet játszó színész, Steven Yeun. A főszereplőt a Legjobb Színész Oscar-díjára jelölték. De a film megkapta a Legjobb Mellékszereplő, a Legjobb Rendező, a Legjobb Forgatókönyv és a Legjobb Eredeti Filmzene jelölést is. A Minari című alkotás azt is bemutatja, hogy a koreai-amerikai családot milyen szeretettel fogadja a helyi keresztény gyülekezet, amely többségében fehér hívőkből áll.

“Remélem, hogy ez a film ad egy kis reményt a nézőknek, azok után, hogy mennyi minden történt ebben az évben. Ezt a filmet szerintem igazi fájdalom szülte (…), de közben az öröm és sok remény is, amellyel úgy érzem én is meg lettem áldva.”

– mondta a Deadline-nak Chung.

„Isten nélkül nem értem volna el semmit” – Bud Spencer

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · ·