FILMEZZUNK.HU

Jake Gyllenhaal és Amy Adams újra közös filmmel jelentkezik

811

Jake Gyllenhaal és Amy Adams újra közös filmmel jelentkezik

Az Éjszakai ragadozók után ismét együtt dolgozik Amy Adams és Jake Gyllenhaal. A Findig the Mother Tree alapján készülő filmben Adams alakítja majd Suzanne Simardot, az ökológust, aki felfedezte, hogyan kommunikálnak a fák a föld alatt szerteágazó gyökérrendszerük és az azokat behálózó gombafonalak hálózatán keresztül.

Jake Gyllenhaal és Amy Adams újra közös filmmel jelentkezik

Amellett, hogy Amy Adams a főszerepet játssza majd a filmben, Gyllenhaal-lal együtt producerként is dolgozik rajta. Suzanne Simardról jelentős felfedezései mellett fontos megemlíteni azt is, hogy munkái óriási hatással voltak James Cameronra az Avatar alkotása során. Bár Simardot eleinte sokan kinevették a fák kommunikációját vizsgáló kutatásai miatt, azóta a szakma elismeri munkásságának egész világra nagy hatást gyakorló, úttörő jelentőségét.

A könyvet máris óriási kritikai siker övezi, így hatalmas verseny folyt a megfilmesítés jogaiért. Suzanne Simard művéről Jake Gyllenhaal a következőt mondta:

„a Finding the Mother Tree egyrészt egy elbűvölő memoár, másrészt erdőökológiai gyorstalpaló. De ami leginkább megfogott benne, hogy mindarról szó esik benne, amelyek a világon a legfontosabbak: ahogyan törődünk egymással, ahogyan kapcsolódunk egymáshoz. Az elmúlt másfél év után a könyv anyaságról, kapcsolatokról és természetről szóló tanulságai időszerűbbek, mint valaha. Izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk Amy-vel, Stacy-vel és csapatával, és persze Suzanne Simarddal ennek a csodálatos történetnek a filmadaptációján.”

Jake Gyllenhaal 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

(Via Filmtekercs.hu)


Article Tags: · ·