FILMEZZUNK.HU
Whoopi Goldberg politikai megnyilatkozása sokaknál kiverte a biztosítékot

Whoopi Goldberg politikai megnyilatkozása sokaknál kiverte a biztosítékot

1908

Whoopi Goldberg politikai megnyilatkozása sokaknál kiverte a biztosítékot

Egy jó egy évvel ezelőtt készült beszélgetés szított vitát a közösségi médiában az elmúlt napokban. Hogy miért éppen most kapták fel újra a videót, az jó kérdés. Az említett videóban Whoopi Goldberg beszél az apartheidről és Joe Biden abban vállalt szerepéről.

15 híresség, akiket gyerekként kirúgtak az iskolából

A beszélgetés eredetileg arról szólt, hogy a demokraták között belviszály alakult ki. Az egyik oldalon a Joe Biden vízióját támogató demokraták, a másikon viszont az ennél sokkal progresszívebb intézkedéseket követelő politikusok állnak. Utóbbiakat szólította meg a színésznő is. Whoopi Goldberg arról beszélt, hogy szerinte az apartheidet (a faji elkülönítés (szegregáció) politikája) a demokraták változtatták meg Joe Bidennel együtt. A most felvilágosult és szociálisan magukat érzékenynek tartó fiatalok azoknak a hátán kapaszkodtak fel, akik annak idején az apartheid ellen tettek. És most szerinte mégis semmibe veszik őket, pedig ők tartják a frontot.

Ez a kijelentése verte ki sokaknál a biztosítékot. A színésznő arra utalt, hogy Joe Biden az 1980-as és 90-es években sokat tett a Dél-Afrikában lévő apartheid politika ellen. A jelenlegi amerikai elnök ugyan egy bizonyos fokig valóban részt vett az apartheid elleni küzdelemben, de azt kijelenteni, hogy ő és az amerikai demokraták jóvoltából változott meg arrafelé a helyzet, erős túlzás. A megbotránkozott rajongók is arról beszélnek, hogy az ilyen kijelentések minimum sértik Nelson Mandela emlékét. Mások egyszerűen csak megkérdőjelezik, hogy a színésznő miért is csinál úgy, mintha legalábbis politikai szakértő lenne.

12 dolog Whoopi Goldbergről, amit nem gondoltál volna

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·