FILMEZZUNK.HU
7 érdekesség, amit még nem tudtál John Travolta-ról

7 érdekesség, amit még nem tudtál John Travolta-ról

2659

John Travolta érdekességek

John Travolta amerikai színész. Karrierjét musicalszínészként kezdte, majd televíziós sorozatokban kapott kisebb szerepeket. Legismertebb filmjei: Grease, Szombat esti láz, Ponyvaregény, Nicsak, ki beszél! trilógia, Vén csontok, Párizsból szeretettel, Vadállatok. Alábbi összeállításunkban vele ismerkedhettek meg egy picit jobban.

15 híresség, akiket gyerekként kirúgtak az iskolából

1) Két leghíresebb szerepét, Tony Manerot az 1977-es Szombat esti lázban, illetve Danny Zukot az 1978-as Grease-ben játszotta el. A két film kereskedelmileg az évtized legsikeresebb filmjeivé váltak, John pedig egyszerre nemzetközileg ismert sztár lett.

2) A Szombat esti láz Oscar-jelölést hozott neki a Legjobb színész kategóriában. 24 évével ő lett a legfiatalabb előadó, akit a legjobb színésznek járó Oscar-ra jelöltek.

3) John vizsgázott pilóta és öt repülőgépe van, köztük egy Boeing 707-138 utasszállító repülőgép. A gép a Jett Clipper Ella nevet viseli, elhunyt gyermeke tiszteletére.

John travolta - a hét színészei

4) 2010. szeptember 13-án Oprah Winfrey talk showjának utolsó évadának első epizódjában bejelentette, hogy az egész stúdió közönségét elviszi egy 8 napos, előre fizetett útra Ausztráliába, ahol a repülőgépet John vezette. Több, mint egy éven keresztül segített Oprahnak előkészíteni a tervet.

5) 1975 óta a szcientológia gyakorlója, mikor megajándékozták a Dianetika című könyvvel, miközben a The Devil’s Rain című filmet forgatta Durango-ban, Mexikóban. A 2010-es Haitiban történt földrengés után csatlakozott a segítő kezet nyújtó hírességek táborához, 707-es gépét teljes ellátással, orvosokkal és önkéntes szcientológus lelkészekkel szerelte fel, majd egyenes a katasztrófa sújtotta övezetbe repült.

Szombat esti láz (Saturday Night Fever, 1977)

6) Valóságos lavinát indított el az egész világon és főként az interneten John Travolta a 2014-es Oscar-díjátadón ejtett bakijával, amikor is Idina Menzelt Adele Dazeemként konferálta fel, mielőtt színpadra lépett volna, hogy előadja a két aranyszobrocskát nyert animációs film, a Jégvarázs betétdalát, a Let It Go-t.

7) 1997-ben az angol Empire magazin minden idők 100 legnagyobb sztárja közé választotta.

10 borzalmas film, amelyért bocsánatot kért a rendezőjük

(Hét színészei forrás: wikipedia, filmkatalógus, sztárlexikon, címlapkép)


Article Tags: · ·