FILMEZZUNK.HU
Dustin Hoffman legjobb filmjei

10 Dustin Hoffman film, amit mindenképpen látnod kell

18227

Dustin Hoffman legjobb filmjei

Dustin Hoffman kétszeres Oscar-díjas és ötszörös Golden Globe nyertes amerikai filmszínész, producer, Új-Hollywood legendás színészgenerációjának tagja, aki a napokban ünnepli születésének a 84. évfordulóját. Az elmúlt évtizedek alatt számos remekbe szabott filmben szerepelt, amiből mi most a 10 kedvencünket szeretnénk az Olvasóink figyelmébe ajánlani.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Dustin Hoffman alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Az elnök emberei (All the President’s Men, 1976)

Az 1972-es választások befutójában Bob Woodward és Carl Bernstein, a Washington Post újságírói szabad kezet kapnak szerkesztőjüktől, hogy felfedjék a Watergate botrány részleteit, és “kinyomozzák” Nixon elnök leköszönésének valódi okát. Meglepetésükre az ügy védelmén már több sztárügyvéd is dolgozik és az a tény, hogy a republikánus pénzalap kezelői nevét és címét találják meg a vádlottal kapcsolatban tovább növeli gyanújukat.

Tudtad, hogy…?

Robert Redford megvette a készülő könyv filmjogait, és ő javasolta, hogy az újságírók magukat is írják bele a történetbe? Redford nem kívánt szerepelni a filmben, de Warner stúdió ragaszkodott hozzá, csak ebben az esetben voltak hajlandók a filmet finanszírozni. Így végül Redford eljátszotta Woodward szerepét.

9. Hook (1991)

Peter Banning (Robin Williams) nagyon elfoglalt ügyvéd, mindig csörög a telefonja, és állandóan rohan valahova. Családjával egyáltalán nem tud foglalkozni. Lemarad a fia baseball meccséről, mindenhonnan elkésik, az ígéretei semmit nem érnek. Felesége, Moira (Caroline Goodall) sok küzdelem árán elviszi Londonba, hogy megünnepeljék Wendy nagyi (Maggie Smith) születésnapját. Az éj leple alatt Hook kapitány kilép a mesék birodalmából, és elrabolja Peter gyerekeit. Csak Pán Péter mentheti meg őket.

Hook (1991)

Tudtad, hogy…?

… a fiatal Pán Pétert Dustin Hoffman fia játssza?

8. Maraton életre-halálra (Marathon Man, 1976)

Az egyetemista Babe-et csak a maratoni futás érdekli. Nem is sejti, hogy bátyja beépített ügynök, aki éppen egy volt náci orvos után nyomoz. A nyomozás során kiderül, hogy az orvos jelentős mennyiségű gyémántot szedett össze, amit az Egyesült Államokból Dél-Amerikába akar csempészni. Amikor Doc egy sebesülésbe belehal, halála előtt még beavatja Babe-et a titkába, ezzel nehéz helyzetbe kényszerítve öccsét.

Maraton életre-halálra (Marathon Man, 1976)

Tudtad, hogy…?

… ahhoz képest, hogy Dustin Hoffman végzős diákot alakít, valójában 38 éves volt akkor?

7. Vejedre ütök (Meet the Fockers, 2004)

Greg Beckur (Ben Stiller) házasodni készül, és szeretné szüleinek is bemutatni menyasszonyát, Pam Byrnes-t (Teri Polo). A férfi nagyon izgul a találkozás miatt, mert a szülei egyáltalán nem hétköznapi figurák. Pam szüleivel (Robert De Niro, Blythe Danner) együtt elindulnak Miami-ba egy lakókocsival, hogy végre találkozzon a két család.

Vejedre ütök 2004

Tudtad, hogy…?

… az amerikai mozgóképes szervezet, az MPAA nem engedte a film készítőinek, hogy a Focker nevet használják a film plakátján, csak abban az esetben, ha egyértelműen bizonyítani tudják, hogy valahol az Egyesül Államokban él egy család ezzel a névvel? Mivel a plakátra felkerült a név, így minden bizonnyal megtalálták a családot.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·