FILMEZZUNK.HU
Barbra Streisand érdekességek

7 érdekesség, amit még nem tudtál Barbra Streisand-ról

5512

Barbra Streisand érdekességek

Barbra Streisand a hatvanas évek elején robbant be a köztudatba. A stúdióban, a színpadon, a filmvásznon és rendezőként végzett munkájával valamennyi komoly szakmai elismerést elnyert, bálványozott szépséggé vált, és gondoskodott róla, hogy hangját a politikai színtéren is hallassa. Alábbi összeállításunkban a bájos színésznővel ismerkedhettek meg egy picit jobban.

Hullámok hercege (The Prince of Tides, 1991)

1) 1942. április 24.-én New York brooklyn-i zsidó negyedben született Barbara Joan Streisand, Diana Ida Rosen és Emanuel Streisand gyermekeként.

2) Anyai nagyapja ortodox kántor volt, édesapja, aki pszichológiából és angol nyelvből doktorált, tanári állása mellett, hitszolgálatból börtönviselteknek tanított angolt. Van egy hét évvel idősebb féltestvére Sheldon.

Funny Lady (1975)

3) 1956-ban látott először Broadway darabot, az Anna Frank naplóját. Születésnapjára kapta a belépőt, nagy hatással volt rá.

4) 1995-ben tiszteletbeli Bölcsészettudományi doktori címet kapott a Brandeis University-től.

Ilyenek voltunk (The Way We Were, 1973)

5) 2009-ben négyszáz személyes tárgyát bocsátotta árverésre Barbra Streisand jótékonysági célból. Többek között ruhák, könyvek, bútorok és festményeket. A bevételt a nőket, a gyerekeket, valamint környezetvédelmi és politikai célokat támogató alapítványa kapta.

6) 2013 áprilisában életműdíjat kapott a New York-i Lincoln Center Filmtársaságától.

7) 6925 Hollywood Blvd szám előtt van Barbra Streisand csillaga, a hollywoodi Walk of Fame-en Mickey Mouse, Jack Nicholson, Robin Williams, Hilary Swank és Drew Barrymore társaságában.

Vejedre ütök 2004

10 hollywoodi híresség és hasonmásuk a múltból, melyek láttán te is lefagysz egy pillanatra

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: ·