FILMEZZUNK.HU
Vászonról a táblára, avagy 4 izgalmas filmes társasjáték

Vászonról a táblára, avagy 4 izgalmas filmes társasjáték

717

Vászonról a táblára, avagy 4 izgalmas filmes társasjáték

A társas játékok hagyománya több ezer éves múltra tekint vissza, népszerűségük pedig mind a mai napig vitathatatlan. Bár rengeteg játékot fejlesztenek, amelyek a mechanikára és a játékmenetre összpontosítanak, a legjobb modern játékok közül sokan néhány népszerű történetből merítenek ihletet – például filmekből, könyvekből és televíziós sorozatokból. Összegyűjtöttünk 4 olyan a filmeken alapuló kedvenc társasjátékot, amelyek képesek megragadni filmes inspirációjuk lényegét és ezt rendkívül izgalmas társasjáték-élménnyé varázsolni.

Vászonról a táblára, avagy 4 izgalmas filmes társasjáték

Az igazi inspiráció

A Jumanji egy egész generáció kedvenc filmje (volt). Egy képzeletbeli varázslatos társasjáték alapján nehéz lenne elképzelni, hogy ne legyen valódi társasjáték a film kíséretében. Sajnos az igazi varázslat valójában nem történik meg, amikor ezt a játékot játsszuk – kivéve a barátok közötti társasági erejét. Ez egy egyszerű játék, ami talán egy baráti Jumanji filmesthez a legjobb kiegészítő.

Egy igazi “drágaszág”

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a számítógépes játékok soha nem fognak olyan zsigeri vonzerővel bírni, mint a társasjátékok és soha nem lesznek olyan csodálatosan társasági jellegűek. A könyv adaptáció nemcsak film, hanem társas formában is testet ölt. Elég csak két népszerű franchise kiegészítőjére gondolni: a Monopoly, valamint Rizikó is továbbgondolta a népszerű filmet/regényt.

“Soha ne hagyjon el benneteket a remény!”

A legkülönbözőbb boltok, webáruházak alapkellékeként biztosan mindenki találkozott már Katniss Everdeen-ihlette kiegészítőkkel. Társasjátékkal viszont már csak jóval kisebb eséllyel lehet összefutni. Bár a játék minősége hagy némi kívánnivalót maga után, az alapkoncepció mindenért kompenzál. A játékosok különböző díjakat birtokolnak az Éhezők viadalára való felkészülésük során, versenyeznek az események megnyeréséért és magasabb jóváhagyási minősítésért. Ha az alapvető játékmechanikákat sokkal jobb minőségű dizájnba lehetne átültetni, ez a játék valójában remek társa lenne a könyveknek és filmeknek. A jelenlegi állapot szerint még mindig szórakoztató, de lehet, hogy inkább egy „igazi rajongó” típusú játék.

A család a legfontosabb

A Keresztapa egy olyan filmsorozat, amely megdöntötte azt az elképzelést, hogy milyen lehet egy sötét filmes dráma és a klasszikus maffiózó eposz rajongói számára ez a társasjáték a tökéletes társ. A játék a maffia tiltott birodalmának felépítésére és fenntartására összpontosít, New York-i vállalkozások irányítására és a többi családdal való versengésre a teljes erőfölényért. A játék négy felvonása alatt a játékosok egyre növekvő drámai feszültséget élnek meg, miközben nagyobb hatalomért küzdenek, abban a reményben, hogy átveszik az irányítást Don Corleone birodalma felett, miután a régi Keresztapa meghal. Ez valójában egy ragyogó kis játék, rengeteg kapcsolódással a filmekhez, valamint szilárd szabályrendszerrel, amely lehetővé teszi a bonyolultságot anélkül, hogy túlzásokba esne.

Fotók: canva.com


Article Tags: · ·