FILMEZZUNK.HU
Egy bogár élete - 5 bogaras mese, amit minden kicsinek látni kell

5 bogaras mese, amit minden kicsinek látni kell

15704

A legjobb bogaras mesék

Sokan vannak, mindenhol találkozunk velük annak ellenére, hogy parányiak. Akár a kertben egy fa alatti bolyban, akár a lakásban egy sarokban, vagy kószálva az utcán, mindig összetalálkozunk a bogarakkal és társaikkal. A sokak számára ijesztő, bosszantó, aprócska kis állatokat a Disney és a Dreamworks barátságossá, különlegessé, szerethetővé tette a nézők számára. Íme pár bogaras mese, ami remek kikapcsolódást nyújthat a töpörtyűknek!

Egy bogár élete (A Bug’s Life, 1998)

A Disney 1998-ban kiadott egy aranyos, izgalmas mesét, mellyel az óvodás, kisiskolás korosztályt célozta meg. Zenéjét Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték. A történet egy átlagos bogárról szól, aki nem törődik bele saját unalmas életébe. Azonban a baj gyorsan rátalál egy nagy csapat sáska képében, akik minden évben eljönnek a hangyák eleségét megdézsmálni. Végül hősünk összefogja a bolyt és elűzik a sáskákat.

Egy bogár élete

Maja, a méhecske (Maya The Bee – The Movie, 2014)

A méhek és a darazsak örök ellenségek. Ez már Maja születése előtt is így volt. Azonban hősnőnk olyan szeleburdi, hogy akarva akaratlanul belekeveredik egy bűnténybe. A gondosan gyűjtögetett méhpempőt ismeretlen tettesek ejtik rabul.

Maja, a méhecske (Maya The Bee - The Movie, 2014)

Maja képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak

Hangyaboy (The Ant Bully, 2006)

Egy picivel idősebb korosztálynak készült ez a bogaras mese. Akár csak az előbbi, ugyanúgy a porszem méretű állatvilágot vette célba, és egy igazán életszerű, gyerekes csínyre építették a rendezők a mondanivalót. Egy kis srác rettegésbe tartja kertjük hangyabolyát. A hangyák azonban revánsot vesznek és a kölyök egyszer csak azon kapja magát, hogy akár csak a kis szorgosok, ő is apró.

Hangyaboy (The Ant Bully, 2006)

Egy igazán életszerű, gyerekes csínyre építették a rendezők a Hangyaboy című mese mondanivalóját

Z, a hangya (AntZ, 1998)

Z, egy hétköznapi dolgozó, akinek minden vágya katonaként szolgálni a királynőt. A meglepően komoly színvilágú film, egy kalandos utazásra hívja a gyerekeket, jól bemutatva a rovarvilágot. A katonák vezetője épp készül megdönteni a királynő uralmát, amit Z, a hangya testtel, lélekkel védelmez.

Z, a hangya (AntZ, 1998)

Mézengúz (Bee Movie, 2007)

A kaptárban mindenki ugyanolyan, ugyan azt csinálja, ugyan úgy él. Van azonban egy méh, aki másra vágyik, többre. A kalandos véletlen egy virágárus lányhoz sodorja. Az elején hullámzó még a barátságuk, de végül minden tekintetben rokonlelkekké válnak.

Mézengúz (Bee Movie, 2007)

A Mézengúz eredetileg élőszereplős lett volna, de Steven Spielberg javaslatára inkább váltottak

(Címlapkép forrása)

Döbbenet! A dzsungel könyve, a Dumbo és a Pán Péter is rasszista mesének minősül már

//bluegirl//


Article Tags: · · · · · ·