FILMEZZUNK.HU

James Cameron – 10 meglepő érdekesség a zseniális rendezőről

1749

James Cameron érdekességek

James Cameron neve mindenki számára ismerősen csenghet, hiszen neve egybeforrt a Terminátor, A bolygó neve: Halál, ill. az Alita: A harc angyala című filmekkel. A híres rendező, forgatókönyvíró, vágó és producer a közelmúltban ünnepelte 67. születésnapját, melyre összegyűjtöttünk Nektek 10 érdekességet.

20 filmsztár, akiről nem tudtad, hogy régen mit dolgozott

1. James Cameron 1954. augusztus 16-án született Kapuskasing-ban, Kanadában. Apja, Phillip Cameron villamosmérnök volt, anyja, Shirley pedig ápolónő. James az Ontario-beli Chippawában nőtt fel. Bátyja, Mike később kaszkadőr lett, testvére filmjeiben is szerepelt.

2. A család 1971-ben a kaliforniai Brea-ba költözött. James a Call State-Fullerton Egyetem fizika szakára járt. A filmek iránti rajongása miatt minden alkalmat megragadott, hogy az UCLA filmarchívumát látogassa.

Terminátor 2. - Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

3. A diploma megszerzése után teherautósofőrként kezdett dolgozni. 1977-ben megnézte George Lucas sikeres filmjét, a Star Warst, és elhatározta, hogy a filmek világában szeretne elhelyezkedni.

4. Először forgatókönyvíró volt, majd művészeti rendezőként működött közre olyan filmekben, mint a Csata a csillagokon túl (1980) és a Menekülés New Yorkból (1981).

15 szórakoztató fotó a kulisszák mögül a kedvenc filmjeink forgatása közben

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·