FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott a Trónok harcából ismert Peter Dinklage Cyrano-mozifilmje

Előzetest kapott a Trónok harcából ismert Peter Dinklage Cyrano-mozifilmje

739

Előzetest kapott a Trónok harcából ismert Peter Dinklage Cyrano-mozifilmje

Újra főszerepben a Trónok harcából ismert Peter Dinklage. A Cyrano címre keresztelt adaptációt Joe Wright (Vágy és vezeklés, Anna Karenina, Büszkeség és balítélet) rendezi, amely Edmond Rostand klasszikusa alapján készült. Az Edmond Rostand „Cyrano de Bergerac” című klasszikus drámájából több filmes feldolgozás született – José Ferrertől Gerard Depardieu-n át Steve Martinig-, számos ikonikus színész eljátszotta már a szívének nagyságával és külsejének szerénységével küzdő költőt.

A rendező bízik abban, hogy végre ismét eléri remekül sikerült első filmjeinek szintjét. A produkció további főszereplői Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn, Bashir Salahuddin.  A forgatókönyvet Erica Schmidt írta, aki azt a színpadi musicalt is jegyezte, amiben a Trónok harca Tyrionja és Bennett 2018-ban már nagy sikerrel játszotta a főszerepet. Érdekesség, hogy a filmben is benne lesz a darab némelyik dala. A romantikus musical formájában megelevenedő Cyrano története végigköveti a lovagias költőt, Cyranót, amint megpróbálja elnyerni Roxanne (Haley Bennett) szerelmét. Cyrano meg van győződve arról, hogy fizikai megjelenése méltatlanná teszi Roxanne szerelmére, aki  egy másik férfira, Christianra (Kelvin Harrison Jr.) vetett szemet. Ez utóbbi Cyrano segítségét kéri, hogy szerelmi leveleit megírja neki, ez vezet végül a két férfinak ezután Roxanne szerelméért vívott harcáig.

A film az idén szeptemberben bemutatott Telluride filmfesztiválon mutatkozott be, az amerikai mozik pedig december 31-től fogják vetíteni.

Szerző: MéziMcFly

20 híres szerelmespár, akik bizonyítják, hogy a szerelem nem ismer határokat


Article Tags: · ·