FILMEZZUNK.HU

Magyar nyelvű előzetest kapott Mel Gibson és Sean Penn közös filmje!

2709

Magyar nyelvű előzetest kapott Mel Gibson és Sean Penn közös filmje!

Végre itt a A professzor és az őrült (The Professor and the Madman) című film előzetese, ami az oxfordi angol értelmező szótár (Oxford English Dictionary) születésének különös körülményeit dolgozza fel. A szótár elkészítéséhez 1857-ben láttak hozzá brit filológusok, akik között volt két különösen megszállott figura, az első szerkesztő, James Murray professzor és egy elmegyógyintézetben ápolt polgárháborús veterán, W. C. Minor, aki speciális módszerével egymaga gyűjtött össze tízezer szót.

A történetét feldolgozó Crowthorne sebésze: történet egy gyilkosságról, az őrületről és a szavak szeretetéről (A Tale of Murder, Madness and the Love of Words) című regény jogait Mel Gibson vette meg, aki Murray professzor szerepében lesz látható, míg a sötét múltú, mentális zavarokkal küzdő W. C. Minort Sean Penn alakítja a filmben. Mellettük a főbb szerepekben Natalie Dormer (Game of Thrones), Ioan Gruffudd (Törésvonal), Jeremy Irvine (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba), Steve Coogan (Stan & Ollie – Az utolsó hakni), Jennifer Ehle (Cameron Post rossz nevelése) és Eddie Marsan (Ray Donovan) lesz látható. A film rendezője az Apocalypto társ-forgatókönyvírója, Farhad Safinia lett.

A filmet már 2016 végén leforgatták, de a forgatás vége felé vita alakult ki Gibsonék és a Voltage Pictures között. A produkciós cég ugyanis nem akart belemenni, hogy a filmet kiegészítsék néhány Oxfordban játszódó képsorral, mert a költségvetés, a menetrend és a film hossza akkorra már jelentősen változott a korábban tervezettekhez képest. Az újabb fejezetekkel kiegészült viszály története végül bíróság elé került, ahol elutasították a vádat, hogy a Voltage Pictures szerződést szegett volna. Farhad Safinia rendezése egyelőre nem kapott magyarországi premierdátumot, a jövőben azonban várhatóan bővebb információk is érkeznek a produkcióról.

Mel Gibson elkészíti a Passió folytatását!

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·