FILMEZZUNK.HU
Jön Robert Downey Jr. legújabb filmje - A filmtörténet egyik legkeményebb antihősét fogja alakítani

Jön Robert Downey Jr. legújabb filmje – A filmtörténet egyik legkeményebb antihősét fogja alakítani

1079

Jön Robert Downey Jr. legújabb filmje – A filmtörténet egyik legkeményebb antihősét fogja alakítani

Robert Downey Jr.-t utoljára a Bosszúállók: Végjátékban láthattuk Vasemberként, azóta más utakon jár: próbálkozott a Dolittle-vel, benne lesz Christopher Nolan újabb háborús drámájában, az Oppenheimerben, na meg a Sherlock Holmes 3-ban is újra eljátssza a mesterdetektívet. Egy friss jelentés szerint pedig a színész Shane Black-kel, a Vasember 3. rendezőjével fog újra össze egy ígéretes akció-thriller erejéig, amelyben visszatér a filmtörténet egyik kőkemény antihőse.

Jön Robert Downey Jr. legújabb filmje - A filmtörténet egyik legkeményebb antihősét fogja alakítani

Shane Black és Robert Downey Jr.

A ComicBook.com jelentette, hogy a bennfentes Matthew Belloni információi szerint RDJ és Black közös filmet forgatnak stílusosan a Richard Stark (figyelitek azt a kifinomult Vasember-kapcsolatot!) álnéven publikáló Donald E. Westlake 1962-ben megjelent regényében, a The Hunterben (magyarul Visszavágó címen is kiadták) bevezetett antihőse történetei alapján.

Westlake egy Parker nevű ikonikus bűnözőt, profi tolvajt alkotott meg, akit John Boorman 1967-es filmtörténeti jelentőségű alapművében, a Lee Marvin főszereplésével készült Point Blankben (magyar címváltozat: A játéknak vége) Walkernek kereszteltek át. Az 1999-es Mel Gibson-filmben, a Visszavágóban pedig Parkerből Porter lett, de ez lényegtelen most. Szóval Robert Downey Jr. és Shane Black Parker sztoriját dolgozzák fel újra.

Kevés információt tudunk még az új projektről: Shane Black jegyzi a forgatókönyvet, Robert Downey Jr. a főszereplés mellett producere is lesz a filmnek feleségével együtt, valamint az Amazon Prime Videón tervezik bemutatni. Az nem világos, hogy a The Hunter vagy más Parker-regény kerül feldolgozásra.

Robert Downey Jr. a feleségének köszönheti, hogy leszokott a drogokról

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·