FILMEZZUNK.HU
6 érdekes és meglepő tény a Cobra Kai sorozatról!

6 érdekes és meglepő tény a Cobra Kai sorozatról!

1257

6 érdekes és meglepő tény a Cobra Kai sorozatról!

Közel 30 évvel azután, hogy Daniel LaRusso (Ralph Macchio) utoljára az 1989-es Karate Kölyök III. részében volt látható a képernyőn, a Netflix felkapta a történetet egy sorozat formájában, amely elsöprő sikert aratott a nézők körében.

6 érdekes és meglepő tény a Cobra Kai sorozatról!

A sorozat olyannyira sikeres, hogy már a Cobra Kai 5. évada is elkészült és hamarosan a Netflix műsorán lesz látható. A Cobra Kai sorozat alkotóinak talán az lehet a titka, hogy sikerült áthidalnia a szakadékot az eredeti filmsorozat szereplői, amely az 1984-es megjelenéssel kezdődött és az újonc “harcosok” megjelenése között. Az alábbiakban bemutatunk néhány dolgot, amit talán nem tudtál a meglepetés sláger sorozatról.

1. A Cobra Kai sorozat nem a Netflixen vált közismertté, de ott futott be igazán

Amikor Josh Heald, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg producerek megálmodták a Cobra Kai sorozatot még fogalmuk sem volt róla, hogy csak a harmadik évadtól lesz igazán sikeres, miután a Netflix átveszi a közvetítési jogokat.

A Cobra Kai első két évadát a YouTube Reden kezdték el sugározni, az oldal prémium szolgáltatásán keresztül, majd 2020-ban a Netflixre költözött.

2. William Zabkanak eltört a lábujja a forgatások alatt

2019-ben Zabkával interjút készítettek a Paley Centerben, amikor is felfedte, hogy a Cobra Kai egyik akció jelenete közben eltört a lábujja, amit egyszerűen visszahúzott a helyére, hogy folytassa a forgatást.

6 érdekes és meglepő tény a Cobra Kai sorozatról!

3. A cobra kai első epizódjában az eredeti filmben nem látott felvételek vannak

A Cobra Kai első része az 1984-es Karate kölyök felvételeit is tartalmazza, amely LaRussót és Lawrence-et is a felnőtté válás felé irányította. Ha a felvétel egy kicsit másképp néz ki, az azért van, mert a gyártók képesek voltak megtalálni néhány nem látott és nem használt kameraállást abból a küzdelemből. Az eredeti filmben nem volt látható egy olyan felvétel, amelyen LaRusso lába Lawrence arcán landolt és ezzel véget vetett a harcnak.

4. Tanner Buchanan anyja igazi fekete öves karateban

Tanner Buchanan, Robby Keene-t alakítja a sorozatban, Johnny Lawrence önfejű fiát, aki végül LaRusso gyámsága alá kerül. Buchanan édesanyja fekete öves volt karatéban és ő mutatta be neki az 1984-es filmet is.

6 érdekes és meglepő tény a Cobra Kai sorozatról!

5. Már tervbe van a Cobra Kai spin-off sorozata

A Karate kölyök világa nem áll meg a Cobra Kai sorozattal. Az alkotók (Heald, Hurwitz és Schlossberg) felfedték, hogy fontolgatják egy lehetséges sorozat megalkotását, amely kötődik a Karate kölyök világához.

6. Tudtad, hogy van Cobra Kai videojáték is?

Ha több Cobra Kai-akcióra vágysz, megtalálhatod azt a Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues című játékban is, amely 2020 októberében jelent meg Nintendo Switchre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Macchio és Zabka kölcsönözték a hangjukat a játékban, amelyben karaktereik mellett Robby, Miguel és Hawk is szerepel.


Article Tags: · ·