FILMEZZUNK.HU
“Nem tudnék Isten nélkül élni. Te tudnál?” - Anthony Hopkins

“Nem tudnék Isten nélkül élni. Te tudnál?” – Anthony Hopkins

12310

“Nem tudnék Isten nélkül élni. Te tudnál?” – Anthony Hopkins

Anthony Hopkinsról legtöbbünknek a Bárányok hallgatnak című film jut eszébe, amiben a színész Hannibal Lecter szerepéért Oscar-díjat kapott. Habár tökéletesen játszotta a lelkiismeret nélküli gonosz szerepét, valójában alázatos, és hívő keresztény ember. A közelmúltban ötszáz gimnazista és egyetemista előtt tartott lehengerlő beszédet Anthony Hopkins: a legendás színész nagyon fontos üzeneteket adott át a fiataloknak.

“Nem tudnék Isten nélkül élni. Te tudnál?” - Anthony Hopkins

“Ne hajszoljátok a pénzt, mert az soha nem fog boldoggá tenni titeket, ahogy a hírnév sem. Azért küzdjetek, hogy olyan emberek legyetek, amilyenek lenni szeretnétek. Éljetek úgy, mintha már elértétek volna az álmaitokat, éljetek úgy minden nap, és akkor tényleg eléritek”

– mondta a diákoknak. Visszaemlékezve a karrierje első éveire, a színész mesélt arról, hogy kezdetben komoly alkoholproblémái voltak. Akkoriban egy megbízhatatlan ember volt, akin a  színházi élet se segített:

“A színházban mindenki ezt csinálja. Mindenki iszik. De velem különösen nehéz volt dolgozni. Szinte mindig részeg voltam.”

Harminchét évesen rájött, hogy az ivással magát sodorja veszélybe, és azokat, akik közel állnak hozzá. Ezért belépett az Anonim Alkoholisták körébe. A CNN interjújában Anthony Hopkins Piers Morgan-nek is beszélt az alkoholizmusáról:

“Olyan volt, mintha egy démon uralkodna felettem. Egy függőség, amitől nem tudtam megszabadulni. És sajnos több millió ember van hozzám hasonló helyzetben”.

"Legyetek kitartóak és Isten meg fog benneteket segíteni" - Anthony Hopkins

Egyik alkalommal, az Anonim Alkoholisták gyűlésén egy nő a következő kérdést tette fel neki, ami megváltoztatta az életét: Miért nem hisz Istenben? Az ötletet tarthatta volna túl egyszerűnek ahhoz, hogy megoldja Hopkins problémáját, hiszen a színész akkor még ateista volt. Mégis elkezdett Isten iránt érdeklődni, és miután közel került a hithez, nem érezte már, hogy szüksége van az alkolholra, és végleg le tudott szokni róla. Azóta is kitart Isten és a hite mellett. Nem sokkal a Rítus című film megjelenése előtt, amiben egy papot játszott, Hopkins az ateizmusról nyilatkozott a The Catholic Herald-nak. Ebben az interjúban az ateizmust egy börtöncellához hasonlította, aminek nincs ablaka.

“Nem tudnék így élni, Isten nélkül. Te tudnál? Mostanában rengeteg híres ember beszél a tévében arról, hogy nem hisz Istenben, és aki hisz, az bolond. Jól van, tegyék csak. Mindenki abban hisz, amiben szeretne. Remélem, azért boldogok. De én nem tudnék így élni. Megkérdezném tőlük, hogy lehetnek ennyire biztosak abban, hogy Isten nem létezik? És hogy tudná egy ember megcáfolni mind azt, amiben olyan sok nagy filozófus hitt, és amiért az évezredek során annyian vállalták a  mártírhalált?”

Anthony Hopkins már közel hatvan éve az egyik legnagyobb és legtehetségesebb színész a világon. A legutóbbi Oscar-gálán pedig újfent megkapta az Oscar-díjat a The Father című filmjéért, amivel ő lett az Oscarok történetének legidősebb díjazottja a legjobb színész kategóriában.

Mark Wahlberg a jövőben Isteni üzeneteket szeretne közvetíteni a filmjeivel

(Forrás: 777blog.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·