FILMEZZUNK.HU
J.K. Rowling ismét botrányba keveredett - Ezúttal a transzneműeket illető skót törvényjavaslattal szemben szólalt fel

J.K. Rowling ismét botrányba keveredett – Ezúttal a transzneműeket illető skót törvényjavaslattal szemben szólalt fel

533

J.K. Rowling ismét botrányba keveredett – Ezúttal a transzneműeket illető skót törvényjavaslattal szemben szólalt fel

A Nicola Sturgeon skót miniszterelnök által kidolgozott jogszabály, a nemi megkülönböztetésre vonatkozó reformtörvénye lényegében megkönnyíti a nemváltoztatást úgy, hogy transzneműek önazonosságukat jogi dokumentumokban is feltüntethetik.

13 híresség, akik nem gyémántra és yachtra költik a pénzüket, hanem a világot mentik meg

Az új szabályok szerint az ilyen igazolás megszerzéséhez az embereknek korábban legalább három hónapig a megszerzett nemükben kell élniük, majd további három hónapos gondolkodási időt kell eltölteniük, mielőtt az igazolást kiadják. A nem elismerésének korhatárát 16 évre csökkentették a jelenlegi 18 évről.

“Több női csoport jól megalapozott bizonyítékokat nyújtott be Nicola Sturgeon kormányának arról, hogy ez a jogszabály milyen negatív következményekkel járhat a nőkre és lányokra, különösen a legkiszolgáltatottabbakra nézve”

– írta J.K. Rowling a Twitteren, aki fenntartásait azzal kívánta alátámasztani, hogy egy korábbi hírre hívta fel a figyelmet, miszerint 2018-ban elítéltek egy transznemű nőt, aki megpróbált megerőszakolni egy 10 éves kislányt.

“Ez egy folyamatról szól, egy létező folyamatról, amellyel az emberek legálisan megváltoztathatják a nemüket, és arról, hogy ez a folyamat kevésbé traumatikus és embertelen legyen a transz emberek számára, akik társadalmunk egyik legjobban megbélyegzett kisebbségei közé tartoznak. Ez nem ad több jogot a transznemű embereknek, nem ad egyetlen olyan plusz jogot sem, amellyel jelenleg ne rendelkeznének. Nem vesz el a nőktől semmit azokból a jelenleg meglévő jogokból, amelyekkel a nők az egyenlőségi törvény értelmében rendelkeznek”

– reagált a szerző szavaira maga Sturgeon miniszterelnök a BBC Radio 4 The World At One című műsorában. A törvényjavaslat ellen egyébként több skóciai aktivista csoport is felszólalt, szerintük ugyanis a rendelkezés erősen sértheti a nők jogait.

Döbbenet! Teljesen eltüntetnék a Harry Potterből J.K. Rowlingot

(Via mafab.hu)


Article Tags: ·