FILMEZZUNK.HU
Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Bruce Willis

Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Bruce Willis

8986

Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Bruce Willis

Bruce Willis az elmúlt időszakban csak úgy ontja magából a filmeket. Ennek 10–15 éve még örültek is volna a rajongói, de az utóbbi években sokak szerint nagyon alább adta, az Arany Málna-díjátadó szervezői még egy külön kategóriát is létrehoztak neki csupa rossz filmje és alakítása miatt. Azonban több bennfentes is megerősítette, hogy ennek a jelentős minőségromlásnak szomorú oka van, azaz Willis súlyos memóriazavarokkal küzd, sőt idős kori demenciában szenved.

Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Bruce Willis

Februárban bukkant fel egy videó YouTube-on a Half in the Bag nevű csatornán, amelyben arról volt szó, hogy Bruce Willis állítólag nem tudja már megjegyezni a szövegeit a rossz filmjei forgatásán, ezért egy fülesen keresztül folyamatosan súgnak neki. A News nevű ausztrál portál jelentette, hogy Matt Eskandari rendező, aki az akciósztárral a Trauma centeren (2019), az Éld túl az éjjelt!-en (2020) és a Kódolt kockázaton (2020) is dolgozott, válaszolt az egyik kommentelő felvetésére, hogy Willis demenciában szenved, így nem nagyon van már tudatában annak, ami körülötte zajlik. Eskandari így reagált erre:

“Igen, ez igaz. Négy filmben rendeztem, úgyhogy első kézből ismerem a helyzetet. Nagyon szomorú látni, hogy egy ilyen legenda, mint Bruce a szemeid láttára megy tönkre. Szemtanúja voltam ennek az utóbbi években, amikor vele dolgoztam.”

A rendező azóta valamiért törölte a kommentjét vagy eltávolították azt, ez nem világos. Az a hozzászólása sem olvasható már, amit egy másik felhasználónak írt, aki a videó alatt méltatlankodott, mennyire kegyvesztetté vált Bruce Willis, aki egykoron Quentin Tarantinóval, Brian De Palmával, Terry Gilliammel, Robert Rodriguezzel vagy M. Night Shyamalannel dolgozott együtt. Matt Eskandari törölt reakciója erre az volt:

“Demenciában szenved.”

A demencia egy súlyos, jellemzően idős korban fellépő mentális betegség, amelynek jellemző tünetei a rövid távú memória zavarai, az érzelmek, a gondolkodás és a társas képességek fokozatos, drasztikus romlása. Felléphet persze biológiai elváltozás (például agysérülés, stroke) eredményeként is, valamint az Alzheimer-kórral kapcsolják össze, amiben Peter Falk és Charles Bronson is szenvedett. Mindenesestre jelenleg nem gyógyítható, csak lassítható a mentális egészség hanyatlása a demens betegek esetében.

Szomorú bejelentést tett Wentworth Miller: gyógyíthatatlan betegséggel küzd A szökés sztárja

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·