FILMEZZUNK.HU
Megfoszthatják díjától az Oscar gálán verekedő Will Smith-t?

Megfoszthatják díjától az Oscar gálán verekedő Will Smith-t?

1686

Megfoszthatják díjától az Oscar gálán verekedő Will Smith-t?

A 94. Oscar-gála minden volt, csak nem unalmas, köszönhetően Will Smith kirohanásának, aki egy jobb horoggal próbálta megértetni a műsort vezető Chris Rockkal, hogy az ő felesége betegségével, bizony nem fog több millió néző előtt poénkodni. A New York Post megkereste a filmakadémiát, hogy Smith megtarthatja-e a legjobb színésznek járó Oscar-díjat , amit a Richárd királyban nyújtott alakításáért kapott, tekintettel az erőszakos viselkedésére, de egyelőre nem adtak ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben. A lapnak sikerült megszólaltatnia a filmes világ egy magas rangú tagját, aki szerint nem kizárt, hogy elveszik Willtől a díjat, hiszen vétett a filmakadémia magatartási kódexe ellen.

Megfoszthatják díjától az Oscar gálán verekedő Will Smith-t?

Az akadémia magatartási kódexét 2017-ben módosították az iparágat sújtó szexuális visszaélési botrányok kapcsán, mely hangsúlyozza az „akadémia értékmegtartásának” fontosságát, mint például a befogadás, a támogató környezet előmozdítása és az emberi méltóság tisztelete.

„Nincs helye a filmakadémiában azoknak, akik visszaélnek státuszukkal, hatalmukkal vagy befolyásukkal oly módon, hogy az sérti a tisztesség elfogadott normáit”

– szögezte le akkor a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia vezérigazgatója, Dawn Hudson. A Los Angeles-i rendőr-főkapitányság megerősítette az NBC Newsnak, hogy a megütött Chris Rock nem tesz feljelentést. Bár a rendőrség értesült róla, hogy két egyén között összetűzés alakult ki az Oscar-gálán, azonban ha csak nem történik vádemelés, ők nem indítanak vétség miatti nyomozást az ügyben. Chris Rock nem akar feljelentést tenni, így nem lesz rendőrségi ügy a pofozkodásból.

Mint korábban beszámoltunk róla, Will Smith azután húzott be egyet Chrisnek, hogy a műsorvezető poénosan felajánlotta Jada Smithnek a G. I. Jane főszerepét Demi Moore után, aki mint tudjuk, kopaszra borotválta a fejét a szerep kedvéért. Sem Jada, sem Will nem értékelte a humoros beszólást, hiszen köztudott, hogy a sztárfeleség egy bizonyos alopecia nevű betegséggel küzd és foltokban hullik a haja.

Hatalmas botrány az idei Oscar-gálán: Will Smith arcon csapta a műsorvezetőt, mert a feleségével viccelődött

(Via Ridikul.hu)


Article Tags: · ·