FILMEZZUNK.HU
Döbbenetes siker az új Top Gun film, tömegben tódultak Tom Cruise új filmjére az emberek - Top Gun: Maverick

Döbbenetes siker az új Top Gun film, tömegben tódultak Tom Cruise új filmjére az emberek

1690

Döbbenetes siker az új Top Gun film, tömegben tódultak Tom Cruise új filmjére az emberek

Szinte már-már azt érezni ezzel a képregényfilmekkel túltelített piacon, hogy ha valami nem DC- vagy Marvel-füzetke alapján készül, akkor bizony esélye sincs a “blockbuster” titulusra. Pedig azt azért nem lehet állítani, hogy ne próbálkoznának más műfajokkal, hiszen pl. Roland Emmerich is adott a világnak egy újabb katasztrófafilmet, csak a világot ez már egyáltalán nem érdekelte. Szóval nagy a kockázat azokban a drágább filmekben, amiknek nem képregény az alapja. Ezért is furcsa, hogy a Top Gun: Maverick zöld utat kapott a Paramounttól (nem mintha a stúdiónak lenne a kezében bármiféle képregényes matéria), méghozzá egyből 170M dolláros büdzsével, ami azért nem kis pénz, még akkor sem, ha mindezt egy folytatásra, nem pedig egy eredeti ötletre kell költeni.

Top Gun: Maverick (2022) – Spoilermentes kritika

Hozzátennénk, amilyen régen készült a Top Gun, a második része éppenséggel akár még egy önálló filmként is megállná a helyét. De a film készítői mindenkire rácáfoltak: nemcsak egy sokkal jobb filmet raktak le az asztalra, mint a bő 35 évvel ezelőtt bemutatott eredeti, hanem még a mozikasszákat is felrobbantották vele. Tom Cruise több mint 40 éves karriert tudhat a háta mögött, és hiába szerepelt megannyi blockbusterben, az amerikai mozikban még soha nem sikerült 100M dollár feletti bevételt elérnie egyik filmje nyitóhétvégéjével sem. Ezt az átkot törte meg most a Maverick, ami meg sem állt 124M dollárig.

Ami a világszintű bevételeket illeti, a film összesen már 248M dollárnál jár (igen, pontosan a felét teszik ki a nemzetközi bevételek), szóval simán benne van a pakliban az, 800-900M dollárig eljut majd. Az biztos, hogy a szájhagyományon nem fog múlni, a film ugyanis a lehető legjobb A+ értékelést kapott a CinemaScore-on, 99%-on áll a közönségszavazatok, valamint 97%-on a kritikák alapján a Rotten Tomatoeson, és az IMDb-n is nagyon jól kezdett.

Tom Cruise 10 éve nem látta a lányát: ezért hagyta el a családját a híres színész

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·