FILMEZZUNK.HU
Jöhet egy új Harry Potter film, ráadásul az eredeti szereplőkkel?

Jöhet egy új Harry Potter film, ráadásul az eredeti szereplőkkel?

13733

Jöhet egy új Harry Potter film, ráadásul az eredeti szereplőkkel?

A Warner Media feje, Jason Kilar egy videókonferencián beszélt a befektetőiknek arról, mik a cég további tervei. A téma különösen aktuális, hiszen a koronavírus-járvány miatt alaposan átalakultak a fogyasztói szokások a szórakoztatóiparban: visszaszorult a mozik jelentősége, és megnőtt a streamingé. Erre pedig eddig a Warnernél reagáltak a legradikálisabban: még a legnagyobb blockbustereik is a mozipremierrel egy időben kerültek fel az HBO Maxre, a céghez tartozó streamingszolgáltatásra, amivel ugyan sok alkotónál kiverték a biztosítékot, de a számok – egyelőre – a stúdiót igazolják. Bár az elmúlt időszakban már kitolták 45 napra a mozi és a streaming bemutató közötti időszakot.

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, 2011)

A cégelnök arra is kitért, hogy az HBO Max sokkal jobb számokat produkál, mint az előzetesen várták: az HBO-val közösen jelen állás szerint közel 42 millió előfizetőjük van, és ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy magasan kell tartaniuk a minőségi mércét, hogy ez így is maradjon. Valószínűleg ebben segít majd a Warner a DC melletti másik sokat érő portékája, a Harry Potter-univerzum, melyben – úgy tűnik -, hogy hamarosan megint elmerülhetünk. Lehet, hogy többszörösen is:

“Van ez a kis apróság, amit úgy hívnak, hogy Harry Potter, egyike a legjobban kedvelt franchise-oknak. Elképesztően hálásak vagyunk, hogy J.K. Rowlinggel is partneri viszonyban vagyunk, szóval úgy vélem, hogy rengeteg lehetőség rejlik még ebben a világban.”

Kilar ugyan nem ment bele a részletekben, de egyrészt valószínűleg arra az HBO Maxre fejlesztett Harry Potter-sorozatra utalt, melynek előkészületi fázisáról az év elején már beszámoltunk, másrészt pedig egy lehetséges Harry Potter és az elátkozott gyermek-filmre, melyet a népszerű színdarabból adaptálnának. Ugyan maga a filmterv sincs még megerősítve, de tekintve az alapanyag népszerűségét, nem lennénk meglepődve, ha a Warner kezében ez a film lenne az egyik fegyver a mozik visszahódításában. Mert az Kilar szavaiból biztosnak tűnik, hogy a Warnernél továbbra is számolnak a mozikkal, dacára annak, milyen szépen gyarapszik az HBO Max előfizető-száma.

Letiltott a Twitter egy híres klinikai pszichológust, mert megjegyzéseket fűzött Elliot Page átalakulásához

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·