FILMEZZUNK.HU
Leesett az állunk A Gyűrűk Ura-sorozat legújabb előzetesétől!

Leesett az állunk A Gyűrűk Ura-sorozat legújabb előzetesétől!

3007

Leesett az állunk A Gyűrűk Ura-sorozat legújabb előzetesétől!

A Gyűrűk Ura franchiset Peter Jackson rendezte, ami J. R. R. Tolkien azonos című regényén alapult. Három részből áll: A Gyűrű Szövetsége (2001), A két torony (2002) és A király visszatér (2003). Majd 2012-től 2014-ig mutatták be a Hobbit-sorozatot, ami a Gyűrűk Ura előtörténetét képezi és szintén Tolkien azonos című novellája  alapján készült. Most pedig folytatódik az egyik legnépszerűbb fantasy történet, ami emberek millióit szippantotta magába, mivel új Gyűrűk Ura-sorozat a láthatáron, aminek közzétették a legújabb kedvcsinálóját:

Ha bárki azt gondolta volna, hogy a streamingszolgáltató ugyanazzal a címmel viszi majd tovább a koncepciót, annak most eláruljuk, hogy bizony tévedett. A széria ugyanis The Rings of Power (A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi) címmel debütál majd.

Az Amazon még 2017-ben jelentette be, hogy sorozatot készítenek A Gyűrűk Urából. Pontosabban előzményt, ami évezredekkel korábban játszódik, mint Bilbó és Frodó kalandja. Idővel azt is közzétették, hogy a költségvetése mintegy 250 millió dollár lesz (ezenkívül a jogokat 250 millió dollárért vették meg), azaz ez lesz a legdrágább sorozat, amit valaha készítettek. Érdekesség, hogy Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiája “csak” 281 millióba került. Közzétettek egy képet is, amin egy hatalmas várost figyelő alakot tekinthetünk meg, messze a háttérben pedig egy óriási fa sziluettje vehető ki, ezért könnyen lehet, hogy Valinorban, a valák birodalmában járunk. És hogy miről fog szólni a történet?

A történet ideje Középfölde Másodkora, ami mintegy 6000 évvel a Harmadkorban játszódó A Gyűrűk Ura eseményei előtt kezdődött. Tolkien a legapróbb részletekig kidolgozta fantáziavilágának történetét, egészen a teremtéstől kezdve. A Szilmarillok negyedik, Akallabêth című fejezete foglalja össze a Másodkor eseményeit, de Tolkien millió jegyzetet készített élete során, amelyeket kötetekbe rendezve sorra kiadtak a halála után. A Másodkorban Szauronnak még volt teste, elkezdte építeni Mordorban az erődjét, Barad-dûrt, és abban az időben kovácsolták a Hatalom Gyűrűit, mind közül a leghatalmasabbal, az Egy Gyűrűvel együtt, megalapítják Gondort, a tündék megkötik az emberekkel az Utolsó Szövetséget.

A Rings of Power főszerepeiben Peter Mullan, Nazanin Boniadi, Augustus Prew, Cynthia Addai-Robinson, Joseph Mawle, Benjamin Walker és Markella Kavenagh lesznek láthatók, a széria a tervek szerint szeptember másodikán debütál az Amazon Prime műsorkínálatában.

Szerző: MéziMcFly

15 híresség, aki teljesen észrevehetetlenül bukkant fel a kedvenc filmjeinkben


Article Tags: · ·