FILMEZZUNK.HU
Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

9865

Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

Már önállóan is egyre ismertebb lett Mario Girotti (84) a filmesszakmában, ám világhírre akkor tett szert, amikor felvette a Terence Hill művésznevet és együtt kezdett dolgozni Carlo Pedersolival (†86), azaz Bud Spencerrel.

Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

Az 1994-es Bunyó karácsonyig volt az utolsó közös filmje a halhatatlan párosnak

Mint általában a kapcsolatok és barátságok többsége, az övék sem indult könnyen. Az 1950-es évek elejétől ismerték egymást, mert mindketten a római Lazio klubjában úsztak, ám a tíz év korkülönbség miatt nem barátkoztak. Az 1959-es Hannibal című történelmi filmben már mindketten felbukkantak, de közös jelenetük nem volt. Arra várniuk kellett 1967-ig, amikor főszereplők lettek az Isten megbocsát, én nem című produkcióban.

„Amikor bemutatták nekem Carlo Pedersolit, hogy ő lesz a partnerem, alig akartam hinni a szememnek. Azt gondoltam: mit akar ez az amatőr hájpacni, biztosan két mondatot nem tud elmondani értelmesen.”

– emlékezett vissza életrajzában Terence Hill.

“Aztán kiderült, ennél nagyobbat sosem tévedtem. Gyorsan kiderült, egy roppant művelt, sokoldalú, csupa szív ember, akit nagyon megszerettem és a nézők is imádták.”

Működött a kémia, Terence Hill volt a rafinált szépfiú, Bud Spencer pedig a jószívű, de átverhető, nagy erejű behemót, és együtt mindig győztek. Ennek köszönhetően fantasztikus karriert futott be a pofonosztó páros, amely összesen 18 közös filmet készített. Köztük olyan mára klasszikussá vált vígjátékokat, mint a Különben dühbe jövünk, a Kincs, ami nincs és a Nyomás utána. A nyolcvanas évek közepén külön utakra léptek, ám 1994-ben újra összeálltak, és leforgatták a Bunyó karácsonyig című westernt, ez az utolsó Spencer–Hill mozi.

Bud Spencer az életben is hőssé vált, amikor egy forgatási szünetben megmentette egy 3 éves kisfiú életét

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · · · ·