FILMEZZUNK.HU
18 érdekesség, amit még te sem tudtál Thorról

18 érdekesség, amit még te sem tudtál Thorról

4955

Thor érdekességek

Thor egy kitalált szereplő, azgardi isten és szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Stan Lee, Larry Lieber és Jack Kirby alkotta meg. Első megjelenése a Journey into Mystery 83. számában, 1962 augusztusában volt. A Marvel egyik legnagyobb szuperhőse, akiről most megtudhattok 18 érdekes tényt, amik még számotokra is újdonság lehet.

Chris Hemsworth főszereplésével jön az új Men in Black-film!

1. Kenneth Branagh gyerekkora óta rajong Thorért. Amikor a Marvel Studios őt választotta rendezőnek, elküldtek neki egy teljes képregény gyűjteményt, amiből tudott meríteni forráshűség gyanánt.

2. A casting során két színész között dőlt el, hogy ki kapja meg Thor szerepét: Chris Hemsworth, és a testvére, Liam Hemsworth között. Chris viccesnek találta a helyzetet: “Mindketten Ausztráliából utaztunk oda, és végül egymás ellen küzdöttünk.” Chrisben nem volt rosszindulat, szurkolt a testvérének,  de ahogy azt már tudjuk, végül az idősebb Hemsworth nyerte el a szerepet. De Liamnek sem volt oka szomorkodni, mivel ugyanebben az időben mellékszerepet kapott Az éhezők viadala franchise-ban.

3. Hogy felkészüljön a szerepre, Chris Hemsworth hatalmas mennyiségű izomzatot pakolt magára egy hat hónapon át tartó edzéstervvel. Szinte végig csak tojást, csirkét, szendvicseket, zöldségeket, barna rizst, steaket és fehérjeitalokat fogyasztott.

4. Amikor Tom Hiddleston megtudta, hogy övé lett Loki szerepe, éppen egy észak-londoni kocsmában volt, ahol sikerült magára vonnia a figyelmet – elmondása szerint ugyanis nem bírta ki, hogy ne ordítsa el magát többször is az örömtől.

18 érdekesség, amit még te sem tudtál Thorról

5. A szerepre való felkészülés során Chris Hemsworth egy ex-tengerészgyalogossal edzett.

6. Elhangzik a filmben, hogy Thor pörölyét egy haldokló csillag szívében kovácsolták, ennek pedig tudományos háttere is van. A haldokló csillagok egy neutróniumnak nevezett szuper sűrű anyagot hoznak létre, amiből egy teáskanálnyi mennyiség is legalább egy milliárd tonna súlyú, ezzel magyarázatot adva a Mjölnir elképesztő tömegére.

Magyar filmcímek és premierdátumok 2017-ben

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·