FILMEZZUNK.HU
Lineáris techika - Tengely és csapágy (x)

Lineáris technika – Tengely és csapágy (x)

1068

Lineáris technika – Tengely és csapágy (x)

Tengely és csapágy ismertető.

Hajtástechikai webáruházunk 2013 óta értékesít hajtáselemeket budapesti székhellyel. Gyakran keresnek minket emailen és telefonon segítségkérés okán. Emiatt elkezdtünk információs videókat, cikkeket írni és segíteni a megfelelő termék megtalálásában és kiválasztásában a kedves érdeklődőket.

A lineáris technikai kategória az egyik legfontosabb szerepet tölti be webáruházunkban.

A körtengelyes és a golyós csapágyas lineáris megvezetés a legelterjedtebb a lineáris megvezetések között. Előnye, hogy egyszerűen szerelhető és kedvező árú, viszont ennél a lineáris megvezetési típusnál számolni kell az elfordulás lehetőségével. Fontos kiemelni, hogy ezeket a lineáris csapágyakat kialakításuk miatt csak tengelyirányú mozgatásra lehet használni.

Legelterjedtebb megoldás a lineáris megvezetésre lineáris körtengely használata lineáris csapággyal. A tengelyek méretre vághatóak, CF53 anyagúak, kéregedzett felülettel. Létezik belőle tömör kivitel és csőtengely egyaránt.
Járatos átmérők a következők: 4mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 16 mm, 20 mm, 25 mm, 30 mm, 35 mm, 40 mm, 45 mm, 50 mm, 60 mm.

A tengelyek rögzítése rúdtartóval/tengelytartóval történik. Ebből létezik T alakú alumínium (SK típus), ovális falra rögzíthető szintén alumíniumból (SHF típus), vagy a kevésbe elterjedt FGWM és a SFWR típus.

A tengelyek csapágyazására is számtalan megoldás van ártól és mérettől függően. Létezik nyitott golyóshüvely lineáris megvezetésre, előfeszíthető lineáris csapágy, hagyományos kör lineáris csapágy, de elérhető peremes kivitel is többféle furatkiosztással. A legtöbb csapágyból létezik hosszított kivitel is.

Léteznek csapágyházzal rendelkező úgynevezett lineáris csúszkák is. Ezek szintén golyós kialakításúak. A lineáris csuszka egy golyós lineáris csapágyból és egy alumínium öntvény házból áll. A csúszkák kettő vagy négy rögzítőfurattal vannak ellátva. Ezek a csúszkák is elérhetőek standard és hosszított kivitelben is.

Járatosak az iparban talpas lineáris tengelyek is. Bizonyos hosszokban a kilengések kiküszöbölése miatt használják. A kör tengelyre egy rögzíthető talp van szerelve. Ezekhez a talpas tengelyekhez speciális nyitott csúszkák és csapágyak tartoznak.


Article Tags: · ·