FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

82962

15. Ének az esőben (1952)

Hollywoodon új őrület söpör végig: a hangosfilm. Don (Gene Kelly), a mozisztár végre lehetőséget kap arra, hogy megcsillogtassa énektudását egy új zenés-táncos filmben. Egyetlen baj van csak: a némafilmek primadonnája, Lina (Jean Hagen) nem éppen az énekhangjáról híres. A helyére Kathy (Debbie Reynolds) ugrik be, hogy az ő főszereplésével valósulhasson meg a produkció.

Ének az esőben (1952)

14. A legénylakás (1960)

C. C. Baxter, egy jelentéktelen ügyintéző, aki esténként légyottokhoz át szokta engedni legénylakását a főnökeinek. Hivatali előmenetele kedvéért ismételten enged a nógatásoknak, míg egy este ott nem találja a lakásán közvetlen főnöke elhagyott szeretőjét, aki bánatában nagy adag altatót szedett be: Miss Kubelik az illető, a liftes lány, akibe Baxter maga is szerelmes. Megmenti az életét, s elsőízben emeli fel szavát mind a saját, mind a lány érdekében. A két fiatal végül, ha nehezen is, egymásra talál.

Legénylakás (The Apartment, 1960)

13. A nagy balhé (1973)

Johnny Hooker (Robert Redford) és bandája járókelők trükkös kifosztásából él. Egyszer azonban rossz áldozatot választanak, Doyle Lonnegan (Robert Shaw) nagyágyú egyik futárját nyúlják le. A bosszú nem marad el, Johnnynak menekülnie kell. Eljut Henry Gondorffhoz (Paul Newman), akit megpróbál rávenni, hogy egy nagy balhéval kopasszák meg tejesen Lonnegant. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Johhnyt egy korrupt rendőr is szeretné elkapni.

A nagy balhé (The Sting, 1973)

12. Toy Story – Játékháború (1995)

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a tudálékos perselymalac, kalandvágyó katonák, kacér öltöztetőbabák és a többiek. Ám egy nap új társuk érkezik: Buzz, a hipermodern, csillagközi lézerharcos. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ha nem zuhannának ki véletlenül az ablakon, és nem kéne együtt megküzdeniük a valódi világgal, hogy száz kaland, veszély és viszontagság után végre visszajuthassanak Andyhoz…

Toy Story - Játékháború (Toy Story, 1995)

11. Blöff (2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma boxoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rosszarcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

Blöff /Snatch, 2000/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·