FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb vígjáték az IMDB szerint

83448

10. Amélie csodálatos élete (2001)

Amélie Poulain (Audrey Tautou) egy kedves, jóindulatú és szerény párizsi lány, akinek élete nyugalmasan telik. Felszolgáló a közeli bisztróban, egyedül él és néha meglátogatja apját. Ám egy nap egy rejtélyes dobozt talál, amit még az előző lakó hagyott a fürdőszoba egyik rejtett zugában, és a lány élete gyökeres fordulatot vesz. Visszajuttatja a dobozt jogos tulajdonosához, majd bájos, egyszemélyes hadjáratot indít az egykedvűség, a, gonoszság és a szomorúság ellen: mindenkinek ott segít, ahol tud. Hamarosan pedig megismer egy titokzatos fiút is.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

9. Toy Story 3. (2010)

Andy bizony már felnőtt, nemsokára főiskolára fog járni, így játékait, Woodyt, Buzzt és a többieket egy dobozba pakolja. A játékokkal teli doboz hamarosan egy olyan helyre kerül, ahol kisgyermekek várják őket, és korántsem kesztyűs kézzel bánnak hőseinkkel. Woody, a bátor cowboy úgy dönt, kiszabadítja a többieket, és megpróbálnak együtt kimenekülni a szituációból…

Toy Story 3. (Toy Story 3, 2010)

8. Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni (1964)

Egy amerikai légitámaszpont őrült tábornoka bombázókat indít a Szovjetunió ellen, mert meggyőződése, hogy a kommunisták az USA elpusztítását tervezik. Miután az amerikai elnök értesül az esetről, azonnal felveszi a kapcsolatot az oroszokkal. Ők azonban semmit sem tehetnek, ha országukat támadás éri, beindul a leállíthatatlan védelmi protokoll, és azonnal atomcsapást mérnek az Államokra.

Dr. Strangelove, avagy hogyan tanulhatjuk meg szeretni a bombát (1964)

7. 3 félnótás (2009)

Farhan Qureshi (Madhavan) és Raju Rastogi (Sharman Joshi) szeretnének újra találkozni régi barátjukkal, Ranchóval (Aamir Khan), akit utoljára a diplomaosztón láttak, tíz évvel ezelőtt. Útjuk során találkoznak Chatur Ramalingammal (Omi Vaidya), egy másik barátjukkal, aki mára sikeres üzletember lett. A találkozás felelevenít egy tíz éve kötött fogadást. Immáron hárman közelítenek Rancho legutóbbi ismert tartózkodási helye fel, ám mit sem sejtenek arról, ami rájuk vár. Utazásuk során körbeutazzák egész Észak-Indiát, s közben régi történeteket idéznek fel az egyetemi évekből.

3 félnótás (3 Idiots, 2009)

6. Nagyvárosi fények (1931)

Amikor Charlie, a csavargó megment egy részeg milliomost az öngyilkosságtól, az először gazdagon megjutalmazza, majd másnap reggel kidobja. Charlie később találkozik egy vak virágáruslánnyal, akinek sorsa annyira megrendíti, hogy segíteni akar a lány szemműtéte költségeinek előteremtésében. Még arra is vállalkozik, hogy profi ökölvívóként szerezze meg a pénzt. Ekkor ismét összehozza a sors a milliomossal, aki – mivel megint részeg – 1000 dollárt ajándékoz neki. Charlie sikeresen dugja oda a lánynak a pénzt, mielőtt őt – lopással gyanúsítva – letartóztatnák. Amikor kiengedik a börtönből, ismét találkozik a lánnyal, aki időközben meggyógyult, és a virágüzlet tulajdonosa lett.

Charlie Chaplin - Nagyvárosi fények 1931

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·