FILMEZZUNK.HU
Döbbenetes számokat produkált A kis hableány első előzetese

Döbbenetes számokat produkált A kis hableány első előzetese

1990

Döbbenetes számokat produkált A kis hableány első előzetese

A színes bőrű Ariel felrobbantotta az internetet. A Disney élőszereplős remake-jeinek sora folytatódik A kis hableánnyal, amelyben sokak meglepetésére a színes bőrű énekesnő, Halle Bailey fogja eljátszani a címszereplőt, Arielt. Talán miatta is volt hatalmas az érdeklődés az első előzetes iránt, amit a jelentések szerint több mint 104 milliószor tekintettek meg eddig.

A Variety közölte az elképesztő statisztikát. A kis hableány első trailere (a Disney hivatalosan teaserként tekint rá) a múlt hétvégén zajlott D23 Expo keretében mutatkozott be, minthogy természetesen ez is a Disney nagy presztízsű mozifilmje lesz. Ezzel a médiakonglomerátum folytatja a Demóna, a Hamupipőke és A dzsungel könyve által megkezdett sort, de úgy tűnik az adatok alapján, hogy eddig Ariel élőszereplős kalandjának első képsoraira voltak a leginkább kíváncsiak a Disney-rajongók. A több mint 104 milliós nézettség nem kizárólag YouTube-ról, hanem Twitterről, Snapchatről, TikTokról és Instagramról is érkezett. Továbbá ebbe még csak nem is számolták bele az Egyesült Királyságból, Írországból és Ausztráliából származó adatokat II. Erzsébet királynő halála miatt.

A Variety az összehasonlítás végett felemlegette, hogy a legnagyobb érdeklődést kiváltó, korábbi élőszereplős Disney-filmjeinek vagy remake-jeinek első előzetesei mekkora nézettséget produkáltak. A szépség és a szörnyetegé 94M-t, az Aladdiné 74M-t, a Szörnyelláé 68M-t, a Demóna 2-é pedig 62M-t. Emellett Redditen A kis hableányról beszéltek a legtöbben múlt hétvégén, jelenleg a trailere a YouTube filmes szekciójában a legfelkapottabb videó, és előkelő helyeken szerepel a legtöbbet megosztott előzetesek listáján is. A sztárok közül Twitteren például Zendaya, Halle Berry és Keke Palmer (Nem) dicsérték a trailert, sőt az 1989-es rajzfilmben a hősnőt megszólaltató Jodi Benson is pozitívan nyilatkozott Bailey-ről. TikTokon pedig A kis hableány elindított egy mémet, avagy szülők filmezték le, hogyan reagáltak a film első képsoraira a gyerekeik. Remélhetőleg a kész alkotás is ennyire felkapott lesz, és nem azért, mert bűn rossz, hanem pont ellenkezőleg.

A kis hableányt 2023. május 25-én mutatják be a magyar mozikban. A filmet Rob Marshall rendezte, a forgatókönyvet David Magee és Jane Goldman írták. Bailey mellett a főbb szerepeket Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Daveed Diggs, Jacob Tremblay és Awkwafina játsszák.

Ryan Reynolds arról mesélt, hogy egyszer mennyire beégett Denzel Washington előtt

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · · ·