FILMEZZUNK.HU
Te magad készítsd el a honlapod, vagy bízz meg egy profit? (x)

Te magad készítsd el a honlapod, vagy bízz meg egy profit? (x)

387

Te magad készítsd el a honlapod, vagy bízz meg egy profit? (x)

Ma már nem merül fel a kérdés, miért kell egy online, vagy akár egy offline vállalkozás esetében weboldal. A válasz kézenfekvő: hitelességet ad, láthatóvá válik a piacon és komfortérzetet kölcsönöz a potenciális vagy épp visszatérő vásárlónak, emellett számos marketing fogással kínálkozik. Ennek tudatában pedig az első komoly lépés egy sikeres vállalkozás felé, egy célorientált és jól felépített weboldal megteremtése.

Bőség zavara

Ma már számos weboldal készítő szolgáltatás áll a rendelkezésünkre, melynek segítségével szinte gond nélkül, viszonylag rövid idő alatt tudunk egy bemutatkozó weboldalt produkálni. A most említett rendszerek a legtöbb esetben drag & drop szerkesztővel működnek, az elérhető sablonok száma pedig a „bőség zavarával” vetekszik, így nem is a használat, hanem annak az egynek a kiválasztása jelent kihívást, melyet valójában használni fogunk.

A legtöbb honlapkészítő alkalmazásnak elérhető az ingyenes verziója a fizetős mellett, ráadásul, ha nem sajnálja rá az ember azt a néhány dollárt, és befektetésként tekint rá, akkor a felhasználó előtt feltáruló lehetőségek száma, ha nem is a végtelennel vetekszik, de igen bőséges (WordPress).

Kis és nagy hal a vízben

Ma már egyre több szabadúszó webfejlesztő terjeszkedik a piacon és ha nem is próbálja felvenni a versenyt a konkurens cégekkel, igyekszik „életben maradni”, ami azzal jár, hogy egy igen egyszerű taktikát alkalmaz – olcsóbban dolgozik.

A szabadúszók egy egyszerű weboldal elkészítését akár már pár százezer forintért is elvállalják. Ilyen esetekben valóban spórolhatunk az összköltségen, viszont felmerül a kérdés, hogy a megbízott freelancer képes-e a komplex feladatra nézve ugyanazt a minőségi szintet hozni a designtól kezdve a felhasználói élményen át egészen a programozásig. Nem utolsó szempont, hogy gyakran ők is a fent említett ingyenesen elérhető szoftverekből válogatnak, egyedi, hozzáadott tartalom nélkül, így ez a fajta költségcsökkentés hosszútávon elpártoló vásárlókat eredményezhet.

A döntés, ami meghatároz

Ami abszolút befolyásolhat egy magánembert a döntés meghozatalában -így akár téged is-, az a pénz, hogy mégis milyen mélyre érdemes vagy épp „kell” nyúlni a pénztárcába ahhoz, hogy azt az eredményt kapd, amit elképzeltél.

Érdemes már az elején hosszútávban gondolkodni, és az elkerülhető problémákat a legminimálisabbra csökkenteni. Az ingyenes vagy olcsó honlapkészítő alkalmazások funkcióiról köztudott, hogy korlátozottak, legtöbbször pedig csak azok alapfunkciók érhetők el, amik ma már kevésnek bizonyulnak egy igazán megfogó weboldal esetében, mint például a szövegek, a képek feltöltése és néhány aloldalra csoportosítása. Ma már egy egyszerű bemutatkozó oldalnál is a komplex ajánlatkérő űrlap, egy idegen nyelvű oldalváltozat vagy épp az online fizetési lehetőség alap elvárás.

Ennél a pontnál joggal gondolhatjuk, hogy a weboldal készítés valóban nehéz feladat. Természetesen nincsen kőbe vésve, hogy mindenki, aki saját maga veszi kézbe weboldalának elkészítését, az kudarcra van ítélve, viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy weboldal készítési folyamat jóval komplexebb, mint aminek elsőre mutatkozik. Hosszútávon jobb megoldás lehet, ha egy profi csapatra bízzuk a munkát.A Selector Online Marketing Ügynökség elhivatott csapata megtalálja ügyfelei számára a legjobb megoldásokat!


Article Tags: ·