FILMEZZUNK.HU
14 film, amelyben egyetlen sztárnak köszönhető a film sikere

14 film, amelyben egyetlen sztárnak köszönhető a film sikere

5581

Filmek, amelyekben egyetlen sztárnak köszönhető a film sikere

Mindannyian megszoktuk, hogy sok különféle színészt láthatunk egy filmben: a főszereplőket, mellékszereplőket és a tömegjelenetek színészeit. Általános szabály, hogy a párbeszéd, az emberek és a dinamikus jelenetek bősége izgalmat okoz. De mégis, minden film egyedülálló a maga módján: némelyik számtalan szereppel büszkélkedhet, míg mások egy-egy fényes csillag színészi képességeivel lephetik meg a nézőket. Következő cikkünkben néhány olyan filmre hívjuk fel a figyelmet, amelyekben egy színész sikeresen eléri, hogy a nézőket magával ragadja a cselekmény.

1) 127 óra (2010)

A sziklamászás és a feltáratlan barlangok törekvő rajongója elindul következő útjára a kanyon völgyébe. Egy gondatlan mozdulat után csapdába esik. A jelenetek forgatásai között James Franco olyan könyveket olvasott, amelyeket kövek mögé rejtett. Ezt azért tette, hogy elvonja a figyelmét klausztrofóbiájáról. Egyébként kezdetben a filmrendező azt tervezte, hogy Cillian Murphy vagy akár Shia LaBeouf játssza a főszerepet.

127 óra (127 Hours, 2010)

2) Út a vadonba (2007)

Egy fiatal férfi úgy dönt, hogy hátrahagyja a civilizációt, és magányos útra indul az ország körül. Az összes megtakarított pénzt jótékonysági szervezetnek adja, amely után megkezdi útját Alaszka elhagyatott területein. A főszerepet játszó színész, Emile Hirsch 40 kilót fogyott, hogy hihetően közvetítse a karaktert. A film összes veszélyes trükkjét egyedül csinálta.

Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

3) Bronson (2008)

A „legmenőbb brit fogoly” történetét Tom Hardy játszotta. 1974-ben Michael Peterson kirabolt egy postát, és 7 év börtönre ítélték. Végül 34 évig maradt börtönben. Tom Hardy többször találkozott Charles Bronson-nal, és jó barátok lettek. Charles elmondta, hogy Hardy-t tartja az egyetlen embernek, aki eljátszhatja őt. Az igazi Bronson nem nézhette meg a filmet, de azt mondta, hogy ha anyjának tetszik, az elég neki.

Bronson (2009) - Tom Hardy

4) Gravitáció (2013)

Orvosi mérnököt küldenek az űrbe tudományos kutatás végzésére. Egy előre nem látható helyzet következtében katasztrófa következik be. James Cameron a Gravitációt nevezte a legjobb kozmikus filmnek. Egyébként a film csaknem 80% -a számítógépes grafika. Még a legendás Avatar is 60% -ban számítógépes grafikát tartalmaz.

Gravitáció

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·