FILMEZZUNK.HU
Baromi ütős a Fekete Párduc 2 végső előzetese!

Döbbenetes siker az Fekete Párduc 2. része, minden létező novemberi csúcsot átadott a múltnak

877

Döbbenetes siker az Fekete Párduc 2. része, minden létező novemberi csúcsot átadott a múltnak

Az ősz utolsó hónapját általában a gyengébbek között tartják számon a szakemberek, mivel eddig a pontig hét másik olyan hónap volt az évben, melyek ideje alatt bemutatott filmek legalább egyike magasabb bevételt ért el az első hétvégéjén, mint a novemberi rekorder, azaz Az éhezők viadala: Futótűz. A Jennifer Lawrence főszereplésével készült film 2013-ban lépett az élre, szóval ideje volt, hogy végre komoly kihívót kapjon, melyet a Fekete Párduc 2. képében a Marvel Studios küldött ringbe.

Magyar szinkronnal is nézhető a Fekete Párduc 2 végső nagy előzetese!

Chadwick Boseman és így T’Challa király nélkül sajnos nem voltak olyan jók a kilátások, mint az első film esetében, mely 2018-ban beállította a február havi rekordot 202M dollárral, de azért a folytatásnak ennek ellenére sincs oka arra, hogy szégyenkezzen. A maratoni, 160 perc körüli játékidővel bíró film nagyjából az elvárásoknak megfelelően nyitott, ami egyben azt is jelentette, hogy új novemberi első hétvégés bevételi rekordot állított fel 180M dollárral.

Az eddig a pontig jó kritikai és közönségvisszhangot generáló film az idei év harmadik legjobb számát produkálta a csütörtök esti elővetítéseket illetően, mellyel csak a Doctor Strange az őrület multiverzumában 36M dollárja, illetve a Thor: Szerelem és mennydörgés 29M dollárja mögött maradt le egy kicsivel, egész pontosan 28M dollárt termelve. Ezzel az összeggel kiegészülve a film pénteken 84M dollárig jutott (így ezen a ponton a Thor 4. részét már meg is előzte), de az igazi sikere az volt, hogy szombaton arányaiban keveset zuhant az előző napi adatokhoz képest. Végül aztán az egész hétvégét nézve a top 10 bevételeinek 87%-át a Fekete Párduc 2. szolgáltatta, ami elképesztő dominanciát jelent, és ha mindez nem volna elég, heteken át nem is lesz “igazi” kihívója…

A film a nemzetközi vizeken is jól muzsikált, mindezt pedig kínai bemutató nélkül tette meg: a 2018-as első részhez hasonlóan a folytatás is kereken 150M dollárt fialt az USA-n kívüli területeken, melyhez az Egyesült Királyság szolgáltatta a legtöbb bevételt 15M dollárral. Annak idején az első részt közel egy hónapos csúszással ugyan, de végül bemutatták Kínában, ahol összesen 105M dollárt termelt.

Fekete Párduc – Avagy ki volt Chadwick Boseman

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·