FILMEZZUNK.HU
A legjobb kalandfilmek

18 izgalmas kalandfilm, amit feltétlen látnod kell

888

13. Lovagregény /A Knight’s Tale, 2001/

William Thatcher (Heath Ledger) egyetlen álma, hogy a lovagi tornák bajnoka lehessen a középkori viadalokon. Csak egy baj van, Thatcher nem lovag, hanem egyszerű alacsony származású fegyverhordozó. Egy nap azonban lehetősége nyílik megmérkőzni valódi küzdelemben, és rájön, ez az élet való neki, még akkor is, ha ehhez hazudnia kell magáról egyet s mást. Bajtársaival nekivág a nagy kalandnak, ahol nem csak a diadalra, de a szerelemre és halálos ellenségekre is rátalál.

Lovagregény (2001)

12. Zootropolis- Állati nagy balhé /Zootopia, 2016/

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb állat is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Zootropolis 2016

11. Szahara /Sahara, 2005/

Miközben Dirk Pitt (Matthew McConaughey) a Niger folyón kincset kutat, összeakad egy szépséges ENSZ-megbízott doktornővel (Penélope Cruz). A hölgy ráveszi, hogy segítsen neki megmenteni a népeket egy pénzhajhász francia iparmágnás és a helyi diktátor markából, akik a polgárháborúban a vegyi és a nukleáris fegyverek bevetésétől sem riadnak vissza.

Szahara /Sahara, 2005/

10. Kincs, ami nincs /Chin trova un amico trova un tesoro, 1981/

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy “a mesés kincset” Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi.

Vadonatúj előzetest kapott sokak kedvenc filmje, a Kincs, ami nincs (1981)

9. Fehér Agyar /White Fang, 1991/

A Fehér Agyar című kalandfilm központi figurája egy farkaskölyök-keverék, akivel gazdája cseppet sem bánik jól. A kutya ezért megvadul és kutyaviadalokon jeleskedik. Jack (Ethan Hawke), az aranyláz miatt Alaszkába érkezett kalandvágyó, fiatal férfi megszánja az állatot, és magához veszi; megpróbálja újra feléleszteni az állatban az emberbe vetett hitet és bizalmat. Fehér Agyar egykori gazdája azonban még mindig igényt tart a kutyára…

Fehér Agyar /White Fang, 1991/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·