FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott az új Asterix és Obelix, amelyben még Zlatan Ibrahimovics is tiszteletét teszi

Itt az új Asterix és Obelix-film legújabb magyar nyelvű előzetese!

933

Itt az új Asterix és Obelix-film legújabb magyar nyelvű előzetese!

Hollywoodot gyakran joggal éri az a kritika, hogy már szinte csak a korábbi sikereinek a remake-jeiből, vagy más médiumok népszerű műveinek adaptációból él, de ez a jelenség nem csak az amerikai filmgyártásra jellemző. Itt van például a jövőre érkező nagyszabású francia vígjáték, az Asterix és Obelix: A Középső Birodalom, mely egy olyan ikonikus képregényen alapul, amiből már készült egy négy részt megélt mozis franchise, most pedig az európai ország filmszínészeinek a színe-javát felvonultatja, és pluszban még Zlatan Ibrahimović is kapott benne egy kisebb szerepet.

Az új élőszereplős adaptációban hiába keressük Obelix korábbi megformálóját, Gérard Depardieu-t, ő már nem vett részt ebben a produkcióban, ellenben szerepel a filmben Marion Cotillard, Vincent Cassel és Pierre Richard is. Obelixet Gilles Lellouche formálja meg ezúttal, Asterixet pedig Guillaume Canet játssza, aki a rendezői feladatokat is magára vállalta. Canet 2007-ben elnyerte a legrangosabb francia filmes díjat, a Césart direktorként a Ne szólj senkinek című krimis thrillerért, illetve ő rendezte a 2010-ben bemutatott Apró kis hazugságokat is Cotillard-ral, Lellouche-sel és Jean Dujardin a főbb szerepekben. Színészként olyan filmekben találkozhattunk Canet-vel, mint Danny Boyle 2000-es rendezése, A part, vagy a 2003-as Szeress, ha mersz!, melyben Cotillard-ral játszották a főszerepeket.

Az Asterix és Obelix: A Középső Birodalomban a főhősök útja az ókori Ázsiába vezet, ahol egy áruló herceg börtönbe záratta a kínai császárnét, akinek egyetlen lánya a híres galloktól kér segítséget, ők pedig örömmel vállalkoznak a feladatra. Ám nemvárt bonyodalmakkal is meg kell küzdeniük: a Cassel által megformált Julius Caesar is szemet vet a kínai trónra, így keresztbe tehet Asterixéknek. Cotillard Kleopátrát, a veterán Pierre Richard Getafixet, Ibrahimović pedig Caius Antivirust játssza a vígjátékban. A magyar mozikba a tervek szerint 2023. február 16-án érkezik meg a film.

Robin Williams és Christopher Reeve barátsága erősebb volt, mint maga Superman

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · ·