FILMEZZUNK.HU
Elképesztő számokat produkált az Avatar 2 a mozipénztáraknál!

Elképesztő számokat produkált az Avatar 2 a mozipénztáraknál!

3038

Elképesztő számokat produkált az Avatar 2 a mozipénztáraknál!

James Cameron sci-fi eposza, az Avatar: A víz útja, a 13 éve készülő folytatás káprázatos, 301 millió dolláros bevételt hozott a nemzetközi jegypénztáraknál. Az 52 játszott terület közül Kína kezdett a legjobban, 57,1 millió dollárral, ami az eredeti film ottani népszerűségét tekintve nem volt túl jó eredmény. A hétvége előtt még reménykedtek, hogy a jegyeladások elérhetik a 100 millió dollárt Kínában. A COVID fellángolása és a mozi bezárások azonban hozzájárultak a gyenge látogatottsághoz.

Befutott az Avatar: A víz útja legújabb előzetesének a magyar nyelvű változata!

A további legjobban kereső piacok közé tartozik Korea 24,7 millió dollárral, Németország 19,9 millió dollárral, Franciaország 19,3 millió dollárral, India 18,1 millió dollárral, az Egyesült Királyság 14,2 millió dollárral és Mexikó 12,9 millió dollárral. A víz útja 134 millió dollárt tett hozzá az amerikai jegypénztáraknál, így globálisan 435 millió dollárra nőtt a bevétel. A nemzetközi pénztárak, ahol az első Avatar elképesztő 2 milliárd dolláros bevételt hozott, kulcsfontosságúak lesznek a folytatás pénzügyi sikere szempontjából.

A tengerentúli jegyeladások mintegy 67 százaléka 3D-s, Imax és egyéb prémium formátumú jegyekből származik. Összehasonlításképpen: a Bosszúállók esetében ez az arány 27 százalék volt. Kína volt a világ legjobban teljesítő 3D-s piaca, a jegyeladások 99 százalékát adta.

A Disney-nek, amely a 20th Century Fox 2019-es felvásárlása után az Avatar jogait birtokolja, szüksége van arra, hogy a közönség az ünnepi szezonban is ki tudja fizetni a drága prémium vásznakat. Ez azért van, mert A víz útja gyártása legalább 350 millió dollárba került, nem beszélve a sok milliós forgalmazási költségekről. Cameron becslése szerint a filmnek a történelem egyik legnagyobb bevételt hozó filmjévé kell válnia ahhoz, hogy nullszaldós legyen, és igazolja a hatalmas árcédulát.

Maga a rendező, James Cameron válaszolta meg a Titanic legnagyobb kérdését

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·