FILMEZZUNK.HU
Kész csoda, hogy elkészült a film - Russell Crowe egyszerűen kiviharzott a Gladiátor forgatása alatt

Most már biztos: Russell Crowe nélkül jön a Gladiátor 2

983

Most már biztos: Russell Crowe nélkül jön a Gladiátor 2

Maximus meghalt és halott is marad! Ridley Scott többszörös Oscar-díjas filmje, a Gladiátor annak idején egy akciódús, drámai és megható tragikus történelmi eposzként vonult be a köztudatba kerek, lezárt történettel. Persze tudjuk, hogy az ókori Római Birodalom sztorija korántsem ért véget az ördögi Commodus halálával, szóval nem ördögtől való a folytatás gondolata, ami Scottot is foglalkoztatja. Ez meg is valósul, viszont nem, nem kell félni: Maximust nem hozzák vissza benne, legalábbis Russell Crowe ezt nyilatkozta újabban, meg beszélt egy kicsit a sztoriról, mert – furcsa vagy sem – tudja, nagyvonalakban miről fog szólni a Gladiátor második része.

16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

Crowe az ausztrál podcast, a Fitzy and Wippa sztárvendége volt, ebben kérdezték a Gladiátor 2-ről, illetve arról, hogy visszatér-e Maximus karakteréhez. A színész így válaszolt:

“Egyáltalán nem. […] Elköltöttünk együtt egy vacsorát [a rendezővel], beszélgettünk róla, szóval csak nagy vonalakban ismerem, hogyan göngyölíti tovább [Scott] a sztorit. De ja, ugye emlékszünk rá, hogy volt egy kissrác, aki közelebbről meg akarta ismerni a gladiátort? Ami [a híres] ‘A nevem…’ beszédhez vezetett. Szóval ez a kissrác most már felnőtt, ő a császár. Azt nem tudom, mi más történik még a filmben, mindenesetre ez az alapötlet. Nem remake, nem is egy hagyományos folytatás lesz.”

Örülhetünk annak, amit Russell Crowe nyilatkozott, több szempontból is. Egyrészt abszolút pozitív, hogy Ridley Scott nem akarja semmilyen szinten megbolygatni Maximus történetét, ezek szerint nem erőltet bele látomásokat vagy visszatekintéseket a filmbe, még inkább nem lövi el azt a hajmeresztő dolgot, hogy Maximus valójában túlélte és idősen, rejtőzködve él valahol esetlegesen egy új családdal. Másrészt örvendetes, hogy nem tradicionális folytatás lesz, hanem egy teljesen új sztori kezdődik Luciusszal mint a Római Birodalom császárjával a centrumban. Ebből sok izgalmas dolgot ki lehet hozni, például meg lehet mutatni, hogy képes-e jobb uralkodó lenni Commodusnál, képes-e tanulni azokból a hibákból, amelyeket gyerekkorában látott.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Gladiátor szereplői

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · ·