FILMEZZUNK.HU
Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

12875

Rocky (1976)

Rocky Balboa harmadrendű ökölvívó Philadelphiában kis pénzű bokszolóként tengeti életét. Amikor a nehézsúlyú világbajnok, Apollo Creed az USA alapításának 200. évfordulóján népszerűségi okokból egy ismeretlen bokszoló ellen akar kiállni, a választás véletlenül Rockyra esik. Ő – felismerve esélyét – megszállottként edz, és végül a bajnok ellen 15 menetben képes a ringben maradni. Pontozásos vereséget szenved, mégis ő a nap hőse.

Az első és legjobb Rocky. Sylvester Stallone első komoly alkotása és ha a film kiadásait néznénk csak, akkor nem az jutna eszünkbe, hogy ‘az év filmje’ vagy, hogy ‘komoly’ film. Pedig ’76 legjobb produkciója lett. Mindössze 995 ezer dollár volt a költségvetés. A bevétel pedig 225 millió dollár.

Rocky (1976)

Sylvester Stallone első komoly alkotása a Rocky. Mindössze 995 ezer dollár volt a költségvetés, a bevétel pedig 225 millió dollár.

A király beszéde (The King’s Speech, 2010)

II. Erzsébet királnyő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen elétrő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

Legjobb film. További 3 Oscar díj büszke tulajdonosa, plusz egy Golden Globe is szerepel a neve mellett. Emellett rengeteg Oscar és Globe jelölés (összesen 16)! A király beszéde egy egyedülálló film lett és 15 milliós költségvetése eltörpül a 414 millió dolláros bevétele mellett.

Amerikai graffiti (American Graffiti, 1973)

Egy amerikai kisváros a hatvanas években. Két jó barát elhatározza, hogy mielőtt másnap reggel elutaznak a főiskolára, még egyszer utoljára ők lesznek az éjszaka császárai.

Ezt a ’73-as vígjáték-musicalt George Lucas rendezte, legjobb film Oscar jelölést és legjobb film Globe díjat kapott számos más díj és jelölés mellett. Költségvetése mindössze 777 ezer dollár volt és összesen 140 milliót kaszált világszerte.

Amerikai graffiti (American Graffiti, 1973)

Az Amerikai graffiti költségvetése mindössze 777 ezer dollár volt és összesen 140 milliót kaszált világszerte.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·