FILMEZZUNK.HU
10 híres gyerekszínész, akiknek elegük lett a rivaldafényből és inkább eltűntek a filmiparból

10 híres gyerekszínész, akiknek elegük lett a rivaldafényből és inkább eltűntek a filmiparból

15973

Gyerekszínészek, akik eltűntek a filmiparból

Sajnos a gyerekként megismert színészek nem mindegyike tudott mit kezdeni a hírnévvel. Van, aki az alkohol segítségével, van, aki a drog segítségével próbálta feldolgozni a gyorsan jött sikert, de – jobb esetben – olyanok is akadnak, akiknek egyszerűen elegük lett a rivaldafényből és inkább eltűntek a filmiparból, hogy új életet kezdhessenek a csillogáson túl. Lássuk, hogy a listánkban található gyerekszínészek hogyan dolgozták fel a kezükbe kapott hírnevet.

1. Jodie Sweetin a Bír-lakból

10 híres gyerekszínész, akiknek elegük lett a rivaldafényből és inkább eltűntek a filmiparból

Az Olsen ikrekhez hasonlóan a 30 éves Jodie Sweetin is a magyarországi HBO egyik elsőnek megszerzett tévésorozatával, a Bír-lakkal lett ismert 1987 és 95 között, azaz ahogy mondani szokás, a szemünk előtt nőtt fel. A 2009-ben kiadott unSweetined című önéletrajzi könyvében őszintén bevallotta, hogyan lett alkoholista, drogfüggő, kétszeresen elvált anyuka a Bír-lakkal eltöltött, boldog tinédzserévei után. Jodie a 90-es és a 2000-es években néhány tévésorozat-epizódszerepen kívül semmit sem csinált Hollywoodban, és csak 2009-ben kezdett független filmes vígjátékokkal (Redefining Love, Port City) visszakapaszkodni a köztudatba, mérsékelt sikerrel. Az első tönkrement házassága után 2007 és 2010 között a Resident Evil 3 és más B-filmek stábsofőrjével, Cody Herpinnel élt együtt, de tőle is elvált. Díjai: egyetlen Young Artist Award a Bír-lakért.

2. Macaulay Culkin a Reszkessetek, betörők!-ből

10 híres gyerekszínész, akiknek elegük lett a rivaldafényből és inkább eltűntek a filmiparból

A Reszkessetek, betörők! sztárjának élete a klasszikus elkallódott hollywoodi gyerekszínész története: 10 évesen az első, 1990-es betörőszívatásért még csak 100 ezer dollárt kapott, a 92-es Reszkessetek betörők 2-ért viszont 4,5 milliós sztárgázsi járt neki. A 94-es Richie Rich – Rosszcsont beforr főszerepét már nem kevesebb, mint 8 millióért vállalta el, utána viszont jött a lejtmenet: 14 évesen rászokott a drogokra, és kénytelen volt beperelni a szüleit, akik elsikkasztották a keresetét. 9 év kihagyás után 2003-ban a Party szörnyekkel akart visszatérni a szakmába, de a film megbukott (5 millióba került de csak 742 ezer dollárt termelt), azóta Culkint legfeljebb közepes vígjátékokba hívták (A rosszak jobbak) vagy tévésorozatba (A királyság).

2004-ben gyorshajtás, marihuánafogyasztás és orvosi engedély nélkül birtokolt antidepresszánsok birtoklása miatt tartóztatták le. 98 és 2000 között Rachel Miner volt a felesége, 2002-től pedig Mila Kunisszal élt, de 2011 januárjában vele is szakított, és állítólag egy pornószínésznővel vigasztalódott. Díjai: Young Artist Award, American Comedy Award és a chicagói filmkritikusok díja a Reszkessetek betörőkért, MTV Movie Award a My Girlért.

3. Jake Lloyd a Baljós árnyakból

10 híres gyerekszínész, akiknek elegük lett a rivaldafényből és inkább eltűntek a filmiparból

A Baljós árnyak és a Schwarzenegger-féle Hull a pelyhes szőke kisfiújának sem sikerült sztárkarriert csinálnia felnőttként. A midikloriánoktól, jamaikai akcentusú gunganoktól és egyéb agyzsibbasztó marhaságoktól roskadozó, 99-es Csillagok háborúja-előzmény után a ma már 24 éves Jake Lloyd még haknizott pár kört Anakin Skywalker hangjaként néhány videojátékban (Jedi Power Battles, Galactic Battlegrounds, Super BombadRacing), de még csak hardcore Star Wars-kocka sem lett belőle.

Egy 2009-es interjújában elárulta: az Episode I. után még elolvasott pár regényt, de már nem hozta lázba különösebben a messzi-messzi galaxis, beiratkozott inkább a chicagói Columbia College filmszakára. A munkássága nem túl érdekes: 2009-ben, 20 évesen produkciós asszisztens volt a Peer Pressure című rövidfilmben, ennyi. Díjai: egyetlen Young Artist Award a Baljós árnyakért.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · ·