FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film az I. világháborúról

A 10 legjobb film az I. világháborúról

8219

6: Az ifjúság végrendelete (2014)

Vera és Roland (Kit Harrington) egymásba szeretnek, azonban kitör a háború és Roland jelentkezik a seregbe. Vera ezalatt megváltoztatja életét, otthagyja az álmát és meggyőződése alapján szolgálja a háború elszenvedőit. Az ifjúság végrendelete egy sikeres könyv adaptációja, amely a frontvonalon kívülről szemlélteti a háború pusztító hatásait és annak következményeit a társadalomra és az egyénre nézve.

Az ifjúság végrendelete (2014)

5: A nagy ábránd (1937)

Francia katonák kerülnek német fogolytáborba, majd a szökési kísérleteik miatt áthelyezik őket egy olyan erődbe, amelyet a szökések megfékezésére építettek. Boeldieu tábornok és csapata továbbra is szökni próbál. Az I. világháború fogolytáboraiba, a foglyok és a fogvatartók viszonyába nyerhetünk betekintést A nagy ábránd című film által.

A 10 legjobb film az I. világháborúról

4: A dicsőség ösvényei (1957)

A nyugati front megmerevedett, csak kis lépésenként tudnak haladni előre lövészárkok elfoglalásával. A francia Dax ezredes (Kirk Douglas) teljesíthetetlen parancsot kap Broulard tábornoktól: el kell foglalniuk a német lövészárkot és megtartani azt segítség nélkül. Az offenzíva kudarcba fullad és Dax ezredjének életben maradt katonáit vonják felelősségre, akik érdekében az ezredes fog kiállni. Ez a film a parancsot és a realitást állítja egymással szembe.

A 10 legjobb film az I. világháborúról

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·