FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film az I. világháborúról

A 10 legjobb film az I. világháborúról

8218

3: Arábiai Lawrence (1962)

A brit hadsereg egyik hadnagya, Lawrence megfigyelői megbízatást kap annak érdekében, hogy a háborúban segítse az arabok és britek közti együttműködést a törökök ellen. Konkrétum hiányában saját módszert alkalmaz és megpróbálja a törzseket saját oldalára állítani. Főként stratégiai szempontból nyerhetünk betekintést a háború menetébe, ugyanakkor csatajeleneteknek sincs híján a film. Elfogadásért és tiszteletért cserébe befogadást és kölcsönös tiszteletet, akár ez is lehetne a film mottója.

A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

2: 1917 (2019)

Blake és Schofield, két brit katona, akik küldetést kapnak: ellenséges területen, frontvonalon keresztülhaladva kell továbbítaniuk egy üzenetet egy másik hadtestnek, hogy megmentsék életüket. A másik hadtestben szolgál Blake testvére is, akivel együtt a vesztébe rohanna az egész hadtest. Az 1917 című film bemutatja a háború realitását, érzékelteti az akaraterő erejét és mindezek célját.

Élet és halál testközelből | Kritika: 1917

1: Nyugaton a helyzet változatlan (1930)

Németországban a győzelem érdekében elkezdenek iskolásokat buzdítani a seregbe vonulásra, a haza érdekében. Paul és barátai mind bevonulnak a seregbe, kiképzésben részesülnek, majd a frontra küldik őket, ahol szembesülnek a háború valóságával, életük megváltozik. Ez a film a háborúban élő generációk megnyomorodásáról és a katonák harctérhez való viszonyáról fest elénk egy borzasztó, de reális képet.

A valaha volt 20 legjobb háborús film az IMDB szerint

//Csuka Gergő//

Ő Paul Walker ritkán látott lánya – A 24 éves Meadow Walker csodálatos nővé vált

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·