FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

17574

A legjobb családi filmek

Bár mindig is kéz a kézben jártak, a családi filmeket manapság már gyakorlatilag lehetetlen leválasztani az animációs filmekről. Mi azonban most teszünk rá egy kísérletet. Alábbi összeállításunkban olyan családi filmek közül válogattuk ki a legjobbakat, amelyeket a világ legnagyobb filmes adatbázisának a több millió felhasználója szavazott meg. Ahogy az előbb is említettük már, összeállításunk nem tartalmaz animációs meséket. Ha azokra vagy kíváncsi, az arról készült toplistánkat IDE KATTINTVA nézheted meg.

20. Roger nyúl a pácban (1988)

Amikor a Firkanegyedben lakó Roger nyúl egy gyilkossági ügy gyanúsítottjává válik, felkéri Eddie-t, hogy tisztázza őt a vádak alól. Eddie nem is olyan régen esküvel fogadta, hogy firkákkal kapcsolatos esetet többé nem vállal, de hát a pénz az nagyon kell neki.

Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit, 1988)

19. Én, Pán Péter (2004)

A színműveiről ismert skót szerző, James M. Barrie (Johnny Depp) szerzői válsága közepén ismerkedik meg a Llewelyn Davies fiúkkal és édesanyjukkal, Sylviával (Kate Winslet), akikkel szoros barátságot köt. Képzelőerejük segítségével indulnak közös kalandokra indiánokkal, kalózokkal és megannyi csodával, amelyekből végül Barrie megalkotja az évszázad legmagávalragadóbb történetét egy fiúról, aki soha sem akar felnőni.

Én, Pán Péter (Finding Neverland, 2004)

18. Mary Poppins (1964)

Banksék házában Michael és Jane, a gyerekek, igencsak elhagyatottnak érzik magukat, mivel szüleik nagyon kevés időt töltenek velük. De egyszer csak minden megváltozik. Mary Poppins nevelőnő. Kis táskájából mindent elővarázsol, vicces barátaival nevetőterápián vehetsz részt, és akár repülve is eljuthatsz bárhová. Ő az, aki tudja, hogy kell vidámabbá tenni a gyerekek életét.

Mary Poppins (1964)

17. My Fair Lady (1964)

Az excentrikus nyelvészprofesszor, Higgins fogadást köt, hogy az egyszerű virágáruslányból, Eliza Doolittle-ből a “helyes” beszéd segítségével egy igazi dámát farag. Többszöri kisebb kudarc után végül teljes sikert arat, Elizát mint tökéletes úri hölgyet csodálja a környezete. Ez természetesen Eliza sajátos belső értékein is alapul, amelyeket csak Higgins nem vesz észre. Mikor igen – már késő.

A legjobb musical filmek

16. Willy Wonka és a csokoládégyár (1971)

Az egész világ meglepődik, amikor a híres csokigyáros, Willy Wonka sok éves rejtegetés után kihírdeti: öt szerencsés kiválasztott körülnézhet a gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka termékekből. Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie, de a családja túl szegény ahhoz, hogy a drága Wonka csokikból vásároljon, márpedig így semmi esélye, hogy egyhez hozzájusson abból az öt csokiba rejtett aranytallérból, mely a belépést jelentené. Ám a mozi világában éppen az a csodálatos, hogy minden megtörténhet…

Willy Wonka (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·