FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség a Nevem Senki című filmről

10 meglepő érdekesség a Nevem Senki című filmről

35888

Érdekességek a Nevem Senki című filmről

A Nevem Senki 1973-ban bemutatott olasz-francia-német koprodukcióban készült western-vígjáték, melynek főszereplői Terence Hill és Henry Fonda. A forgatókönyvet Ernesto Gastaldi, Fulvio Morsella és Sergio Leone írta, a filmet Tonino Valerii rendezte, a zenéjét Ennio Morricone szerezte, a producerei Claudio Mancini és Sergio Leone voltak. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

Nevem Senki (Il Mio Nome é Nessuno, 1974)

1. Sergio Leone, a Volt egyszer egy Vadnyugat rendezője gondolta ki az alapötletet, néhány jelenetet ő maga rendezett és producer is volt. Leone rendezte a nyitójelenetet (ahogy az Egy zseni…-ben is) és a végső nagy leszámolást, ennek ellenére nem örült, mikor az ő nevével reklámozták a filmet

2. Olaszországban 1973. december 20-án, míg Magyarországon több, mint 7 évvel később, 1981. július 9-én mutatták be a mozikban, új szinkronnal 2001. január 19-én az RTL Klubon vetítették le a televízióban.

Nevem Senki (Il Mio Nome é Nessuno, 1974)

3. Henry Fonda, aki anno Charles Bronson nemezisét, Franket keltette életre, itt most egy megfáradt, idősödő pisztolyhőst alakít, aki csak szeretne végre eltűnni és békésen élné tovább öreg napjait. (Érdekesség, hogy Jack a film szerint mindössze 51 éves – lehet, hogy akkoriban ez már aggastyánkornak számított?)

4. Terence Hill ezt tartja a legjobb filmjének.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·