FILMEZZUNK.HU
Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Bruce Willis

Borzasztó hírek érkeztek Bruce Willis állapota felől: az egykori akciósztár egyre rosszabul van

1036

Borzasztó hírek érkeztek Bruce Willis állapota felől: az egykori akciósztár egyre rosszabul van

Soha többet nem forgat a népszerű akciósztár. Miután Bruce Willis családja 2022 márciusában bejelentette, hogy a színésznél afáziát diagnosztizáltak, és visszavonul a színészkedéstől, állapota mostanra frontotemporális demenciává fejlődött.

Kiderült, mivel tölti idejét Bruce Willis visszavonulása után

A frontotemporális demencia a demencia szindrómák 3-10%-áért felelős. Az elnevezés egy gyűjtőfogalom, melybe olyan agyi rendellenességeket sorolnak, melyek az agy homloklebenyét (frontális lebeny) és/vagy a halántéklebenyét (temporális lebeny) érintik. Ezek az agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért – olvasható az egeszsegvonal.gov.hu oldalon.

A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok. A páciensek elveszthetik nyelvi képességeiket is. A memória az Alzheimer kórral ellentétben sokáig ép maradhat. A betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége. A betegség fiatalabb korosztályt érint, mint az Alzheimer kór, általában 45-65 éves kor között diagnosztizálják. A betegség lefolyása 5-15 év. A családja csütörtökön tett közzé egy közleményt Willis legújabb diagnózisáról. “Bár ez fájdalmas, megkönnyebbülés, hogy végre egyértelmű diagnózist kaptunk” – írta a családja.

Bruce Willis felesége mentális problémákkal küzd férje diagnózisa óta

(Via Origo.hu)


Article Tags: ·