FILMEZZUNK.HU
Biztossá vált, jön a Legenda vagyok 2!

Biztossá vált, jön a Legenda vagyok 2!

2742

Biztossá vált, jön a Legenda vagyok 2!

Richard Matheson 1954-es regénye, a Legenda vagyok alapján készült már néhány filmfeldolgozás, de ezek közül érthető okokból kifolyólag a Will Smith-féle 2007-es változat máig a legfelkapottabb. Akiva Goldsman forgatókönyvíróval a fedélzeten ennek elkészül a második része, és Goldsman azt is elárulta végre, hogyan szövi tovább a sztorit: az alternatív befejezést veszi alapul, valamint néhány évtizeddel az első rész eseményeit követően veszi fel a fonalat. Ja és igen: a The Last of Us (a játék és/vagy a sorozat) inspirálta az alkotót.

22 meglepő filmes tény, amikről alig tudtunk

Akiva Goldsman annak kapcsán nyilatkozott projektjeiről, a Legenda vagyok 2-ről és a Constantine 2-ről (ami tehát elkészül a nemrég felröppent negatív pletykákkal ellentétben), hogy a Warner Bros.-szal, a filmek mögött álló hollywoodi stúdióval hosszú távú megállapodást kötött. Goldsman ígérete szerint a Legenda vagyok 2. szorosabban fog kötődni Matheson eredeti regényéhez, mint az első rész, ami elég szabadosan dolgozta fel a sztorit.

“Ez néhány évtizeddel az első film után veszi fel a fonalat. Most a The Last of Us bűvöletében élek, ebben ugye a világot csak posztapokaliptikus világként látjuk, de 20–30 évvel később. Elénk tárul, hogyan veszi vissza az uralmat a természet, és van valami szép abban a kérdésben, mi lesz akkor, ha az ember mint elsődleges földlakó visszaszorul. Ez különösen látványos fejlemény lesz New York városában [ahol a Legenda vagyok játszódik]. Azt nem tudom, hogy [hőseink] megmásszák-e az Empire State Buildinget, de a lehetőségek végtelenek.”

Will Smith maga jelentette be, hogy jön a Legenda vagyok folytatása!

“Visszatérünk Matheson eredeti regényéhez, illetve az alternatív befejezéshez, ami szemben áll a moziban bemutatott filmváltozat végkifejletével. Matheson ugyebár arról értekezett, hogyan alakul az ember sorsa, miként lejár az ideje a Földön domináns fajként. Ez egy nagyon érdekes téma, amit körbe fogunk járni [a folytatásban]. Egy kicsit hűbbek leszünk az eredeti szöveghez” – nyilatkozta Akiva Goldsman. A forgatókönyvíró azt nem árulta el, hogy a Dr. Robert Neville-t újra eljátszó Will Smith mellett Michael B. Jordan kit fog megformálni a sztoriban.

A 2007-es film eredeti befejezése szerint Neville a mutánsokkal küzdve feláldozza magát a nagyobb jó és persze a másik két túlélő, Anna és Ethan érdekében. A 2008-as speciális DVD-kiadáson viszont szerepelt egy alternatív végkifejlet, amelyben Neville és támadói mintegy békében válnak el egymástól, majd a férfi megbánóan távozik a laborból, csatlakozik Annához és Ethanhez, illetve a többi túlélőhöz. És jön a szép záró üzenet egy monológ formájában Annától: “Nem vagy egyedül.” Szóval a Legenda vagyok 2. ezt az optimista és pacifista lezárást veszi alapul.

Drew Barrymore egyszerűen csak örült az esőnek, amiért egyenesen rasszistának nevezték

(Via IGN Magyarorszáh)


Article Tags: · ·