FILMEZZUNK.HU
Mindenkit lesokkolt az új diagnózis - Akár némává is válhat Bruce Willis

Mindenkit lesokkolt az új diagnózis – Akár némává is válhat Bruce Willis

569

Mindenkit lesokkolt az új diagnózis – Akár némává is válhat Bruce Willis

A színész felesége közösségi oldalán tudatta a rajongókkal, milyen diagnózist állítottak fel Bruce orvosai a romló állapota után. Romlott Bruce Willis állapota. Családja csütörtökön jelentette be, hogy az orvosok pontosították a sztár diagnózisát, és kiderítették, hogy frontotemporális demenciában szenved. A betegség a demenciás betegségek egy ritkább válfaja, mely olyan agyi rendellenességeket jelent, melyek az agy homloklebenyét és/vagy a halántéklebenyét érinti. Ezek az agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért.

Így éli mindennapjait a súlyos betegséggel küzdő Bruce Willis - Friss fotókon az egykori akciósztár

A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok. A páciensek elveszthetik nyelvi képességeiket is. A memória az Alzheimer kórral ellentétben sokáig ép maradhat. A betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége. A betegség fiatalabb korosztályt érint, mint az Alzheimer kór, általában 45-65 éves kor között diagnosztizálják. Általában 5-15 évvel élik túl a betegek a diagnózist. A betegség végén akár némává, önellátásra képtelenné válhatnak – olvashatóak a betegség jellemző tünetei az egeszsegvonal.gov.hu oldalán.

A pontos diagnózis szerint a páciens lassan beszél, vagy nehezen találja a szavakat, rossz sorrendben mondja ki, helytelenül használja a szavakat, a szókincse csökken, automatikusan megismétli az elhangzottakat, elfelejti az általánosan használt szavak jelentését. Akár teljesen némává is válhat. A beszéd megértése később károsodik, mint a beszédképesség.

Bruce Willis felesége mentális problémákkal küzd férje diagnózisa óta

(Via Hirado.hu)


Article Tags: ·