FILMEZZUNK.HU
Új Gyűrűk Ura mozifilm a láthatáron!

Új Gyűrűk Ura mozifilmek a láthatáron!

1898

Új Gyűrűk Ura mozifilmek a láthatáron!

A Warner Bros. médiakonglomerátum tulajdonában álló New Line Cinema filmstúdió új filmeket készít J.R.R. Tolkien angol író világhírű regényei, A Gyűrűk ura és A hobbit alapján. A nagyszabású projekt bejelentésekor Mike De Luca és Pam Abdy, a Warner Bros. filmrészlegének új vezetői elmondták, hogy a stúdió nem feltétlenül fog visszanyúlni a Peter Jackson által rendezett, 2001 és 2003 között elkészült filmekben feldolgozott témákhoz, mivel a Tolkien által megálmodott hatalmas és komplex világ nagyrészt felderítetlen maradt eddig a filmvásznon.

A Gyűrűk Ura - A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003)

Peter Jackson filmtrilógiája világszerte közel 3 milliárd dolláros bevételt hozott, a harmadik rész, A király visszatér pedig 11 Oscar-díjat nyert el. A Tolkien-univerzummal kapcsolatos jogok többsége 2022 óta a svéd Embracer Group nevű, videójátékokat gyártó médiaholding tulajdonában van. Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy a Warner Bros. milyen megállapodást kötött a céggel. Lee Guinchard, az Embracerhez tartozó Freemode vezérigazgatója elmondta, hogy izgatottan várják a New Line Cinema filmstúdióval való többéves együttműködést, és bíznak benne, hogy egy egészen új és megkapó módon tudják majd visszahozni Tolkien világát a filmvászonra.

Várhatóan jövő év áprilisában érkezik a mozikba az A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek világára épülő animációs film, amelyet szintén az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema és a Warner Bros. Animation készít. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című történet nagyjából 260 évvel az A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik, és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában.

Hová tűntek A Gyűrűk Ura filmek szereplői?

(Via Tudas.hu)


Article Tags: · ·