FILMEZZUNK.HU

12 hiba a Titanic című filmben, amit csak az igazi rajongók vesznek észre

7432

12 hiba a Titanic című filmben, amit csak az igazi rajongók vesznek észre

Vannak olyan filmek, amelyek mély érzelmeket ébresztenek a nézőkben. Bár miközben a tökéletes felvétel elkészítésére törekszenek, a készítők hajlamosak elkövetni néhány hibát, mivel nem mindig figyelnek egyes apróbb részletekre. Ez a világ egyik legnépszerűbb filmjénél, a Titanicnál is észrevehető. Világméretű hírnévre tett szert, és ez a második olyan film, amely világszerte több mint 2 milliárd dollár bevételt hozott, valamint számtalan díjat nyert. Ennek ellenére nehéz megmagyarázni ezen hibák előfordulását. De ami biztos, hogy semmi sem kerüli el a precíz nézők figyelmét.

1) A helyváltoztató anyajegy

Van egy nagyon egyértelmű hiba, amelyet szinte senki sem vett észre a Titanic nézésekor, ez pedig Rose DeWitt Bukater (akit Kate Winslet színésznő alakít) anyajegye. Amikor a kisasszony felszállt a hajóra, az anyajegye az arca bal oldalán volt látható, ha azonban megnézünk néhány másik felvételt a film későbbi részeiben, akkor az ellenkező oldalon található.

2) Mozgó korlátok

Itt egy kellékes figyelmetlenséget láthatunk. Az első képen Jack Dawson (akit Leonardo DiCaprio játszik) a barátja mellett áll a hajó orrán, és az oldalsó korlátok egymástól egyértelműen látható távolságra voltak.

A film későbbi részében a két főszereplő, Jack és Rose, pontosan a hajó ugyanazon részén találják magukat, és itt játszódik a film egyik legikonikusabb jelenete. Ez az a jelenet, amelyben Jack a süvítő szélben átöleli Rose-t, viszont ekkor a korlátok már egymáshoz vannak rögzítve.

3) Etikett baklövések

A film története 2 teljesen különböző társadalmi osztályba tartozó ember közötti romantikán alapszik. Rose és édesanyja, Ruth DeWitt Bukater (Frances Fisher alakításában) egy gazdag, kiváltságos osztályba tartoznak, ezért állítólag nagyon jól ismerik az illemtani protokollokat. Sőt, a film során Ruth számos alkalommal ahhoz is nagyon ragaszkodik, hogy a körülötte lévő emberek is szintén betartsák az etikett szabályokat.

De itt ellentmondásosnak tűnik, hogy a film több részében kesztyűt visel falatozáshoz, mivel ezt az illemszabályok egyenesen tiltják. A szabályok szerint le kell vennie őket, amikor belép bármelyik helyiségbe, ahol ételt kínálnak. Lehet, hogy csak elfelejtette megcsináltatni a körmét, vagy egyszerűen túl hideg volt.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · ·