FILMEZZUNK.HU

A 6 leghíresebb filmzene, amit biztosan hallottál már

12820

Híres filmzenék, amik biztosan eljutottak már a füledig

Hölgyeim és Uraim! Ma, ha hallotok egy zenét, akkor van, hogy rögtön eszetekbe jut egy film. Sokszor párosítunk filmeket zenékhez és zenéket filmekhez. Napjainkban már a komponált klasszikus zene a legismertebb és egyedibb a mozik aláfestőjeként. Persze igen gyakori még mindig, hogy egy felkapottabb sláger lesz a film hangulatának a megteremtője. Lássuk, mely a hat legismertebb filmzene!

(1) Vangelis – Tűzszekerek (1981)

A küzdelem, remény, hit zenéje testesíti meg a Tűzszekerek betétdalát, melyet a híres görög zeneszerző komponált. Művét egy Oscar díjjal jutalmazták a legjobb eredeti filmzene kategóriájában az 1982-es díjátadón.

Vangelis 1983

A küzdelem, remény, hit zenéje testesíti meg a Tűzszekerek betétdalát, melyet a híres görög zeneszerző, Vangelis komponált.

(2) Nino Rota – Keresztapa (1972)

Minden férfi szerint ez egy alapmű a nemük számára. Lássuk csak milyen címeket nyert a filmzene, melyet Nino Rota komponált. 1973-ban BAFTA és Golden Globe-ot, 75’-ben Oscar-díjat nyert a Keresztapa filmekkel.

Nina Rota

Nina Rota 1973-ban BAFTA és Golden Globe-ot, 75’-ben Oscar-díjat nyert a Keresztapa filmekkel.

(3) John Williams – Star Wars (1977)

A mindenki kedvence Csillagok Háborúja sem maradt alul a híres zenéket illetően. Amint felzendül a muzsikája, mindenkit egy nosztalgikus érzés kerít hatalmába. A John Williams komponálta remekmű Oscar díjat és Golden Globe szobrocskát is kapott. Mindeközben bekerült a Grammy hírességek csarnokába is.

 

John Williams

Amint felzendül a Csillagok háború muzsikája, mindenkit egy nosztalgikus érzés kerít hatalmába.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·