FILMEZZUNK.HU
5 elfeledett film a 2000-es évekből, amit érdemes újranézned

5 elfeledett film a 2000-es évekből, amit érdemes újranézned

9131

A legjobb filmek a 2000-es évek elejéről

Ha te is imádod a 2000-es évek eleji filmeket, megható témáit, kedves arcait, sokszor kiszámítható végkifejleteit, úgy ezt a rég nem látott filmekből való összeállítást most neked hoztuk el! Neked melyik a kedvenced?

1) A hazafi (2000, The Patriot)

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit katona azonban megöli a fiút. Ettől kezdve már Benjamin sem tud érzéketlen maradni, újra fegyvert ragad, és miközben a hazáért küzd, meg akarja torolni fia halálát is.

A hazafi (2000)

Tudtad, hogy…?

… Mel Gibson és Jason Isaacs a bonyolult harci jelenetüket a forgatás 100 napja alatt majdnem minden nap elpróbálták?

2) Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Greg szerelmes Pambe, és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam hugának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal, úrrá lesz rajta a pánik. Innetől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Tudtad, hogy…?

… Ben Stiller thai tudása rendkívül gyenge, így a filmben folyamatosan csak annyit mond: “micsoda”? Ezt azonban annyiféleképpen teszi, hogy valóban beszélgetésnek tűnik.

3) Séta a múltba (2002, A Walk to Remember)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

Séta a múltba

Tudtad, hogy…?

… miután a forgatások véget értek Mandy Moore is megírta a maga listáját azokról a dolgokról, amelyeket szeretne megtenni, mielőtt meghal? Ezek között szerepelt, hogy főiskolára megy és újságírást tanul, sokat utazik és megtanul folyékonyan franciául.

4) Pofa be! (2003, Tais-toi!)

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

Pofa be! (2003, Tais-toi!)

Tudtad, hogy…?

… öt különböző, kínai nyelvű verziója is létezik a filmnek, köztük 3 dialektusban?

5) A tűzben edzett férfi (2004, Man on Fire)

Samuel Rampos (Marc Anthony) iparmágnás a rejtélyes módon szaporodó gyermekrablási ügyek miatt felbérli az egy egykori titkosügynököt és bérgyilkost, John Creasyt (Denzel Washington), hogy feleljen családja biztonságáért. Bár Creasy eleinte nem különösebben kedveli a feladatot, és nehezére esik elviselni a család éles eszű kislányát, a kilenc éves Pitát (Dakota Fanning), aki folyton kényelmetlen kérdésekkel zaklatja, végül mégis megkedvelik egymást. Mikor a kislányt elrabolják, Creasy érzi, nem ülhet tétlenül.

A tűzben edzett férfi (Man on Fire, 2004)

Tudtad, hogy…?

… Tony Scott azután állt elő a szereposztással, hogy egy orvosi rendelőben véletlenül összefutott Denzel Washingtonnal? Előző este látta Dakota Fanning alakítását a Nevem Sam-ben, és úgy gondolta, érdekes lenne a két színészt egy filmben látni.

Vin Diesel 22 év után végre valahára elárulta, miért vállalta el a Halálos iramban főszerepét

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · ·