FILMEZZUNK.HU
A John Wick 4. része lesz az eddigi leghosszabb rész!

Döbbenetes siker a John Wick 4, tömegben tódultak rá az emberek!

772

Döbbenetes siker a John Wick 4, tömegben tódultak rá az emberek!

Végre a mozikba került ezen a hétvégén a John Wick: 4. felvonás, amelyben a főhős az egész világot átszeli, hogy elnyerje szabadságát hullahegyeken keresztül. A minden korábbi résznél hosszabb és monumentálisabb akciófilm pedig betalált a nézőknél, az elvárásokon felül teljesített, a franchise legjobb nyitányát produkálta 73,5M$-ral Észak-Amerikában. A Shazam! Az istenek haragja számára nem alakult ilyen jól a hétvége, sőt, gyakorlatilag ez a film összeomlott, mivel az amúgy sem combos premierjéhez képest is hatalmasat esett vissza a bevétele: 68%-kal kevesebb lett, mint a múlt hétvégén.

Durván korhatáros, magyar nyelvű előzetest kapott a John Wick 4!

A John Wick: 4. felvonásnak ugyebár az elemzők 65–70M$ közötti nyitóhétvégét jósoltak, szóval azt mindannyian sejtettük, sőt bíztunk benne, hogy remek nyitányt fog produkálni, lenyomva ezzel az előző részeket. Lássuk, pontosan mennyivel jobb a negyedik rész premierje az eddigieknél! A John Wicket 2014. október 24-én mutatták be a tengerentúlon, akkor a hétvége során, friss filmként 14,4M$-t produkált, és ennek az akciófilmnek mozis pályafutásán összesen 86M$-t sikerült virítania, mármint globálisan. A John Wick: 2. felvonás 2017. február 10-én startolt, nyitóhétvégéjén 30,4M$-t szedett össze, tehát megduplázta az első rész teljesítményét.

Ez a tendencia folytatódott, azaz a 2019. május 17-tel kezdődő nyitóhétvégéjén a John Wick: 3. felvonás 56,8M$-t virított Észak-Amerikában, amivel nagyjából szintén duplázta az előző epizód premierjét. És most itt a 73,5M$-ral a John Wick: 4. felvonás, ami egyébként világviszonylatban hozta a 137,5M$-t. Könnyen meglesz neki a 200M$, és valószínűleg hosszú távon is a franchise legsikeresebb filmje marad. Még egy nyomós érv a spinoffok mellett!

Shazam! Az istenek haragja (2023) – Kritika

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·