FILMEZZUNK.HU
Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

Biblia a vásznon – avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

7429

5. A világ legszebb története (1965)

A rendező, George Stevens sok szempontból túllőtt a célon, mikor a Jézus életét bemutató projekten dolgozott: a film terjedelme túl hosszú volt (az eredeti verzió több, mint 4 órás), bőven a költségvetés felett jártak (20 millió dollár, ez akkoriban új rekord volt), és eltúlozták a szereplőválogatást (Claude Rains, mint Heródes Király). Ennek ellenére a végeredmény sok jót tartogat a nézők számára. Ez volt az első angol nyelvű film, amelyben Max Von Sydow, svéd színész szerepelt, akit szándékosan Jézus szerepére válogattak. Több sztár szereplő bukkan fel, mint A Leghosszabb Nap című filmben, köztük a sanzonénekes, Pat Boone, mint az angyal a sírnál, vagy John Wayne egy névtelen római századost alakítva.

Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

6. A Biblia — Kezdetben Vala (1966)

A rendező, John Huston ambíciója elérte a bibliai mértékeket, mikor megalkotta a Teremtés első 22 versének adaptációját. A kritikusok kevésbé voltak lenyűgözve, a New York Times a film meggyőzőképességébe kötött bele. Huston szerepléséért, mint Noé, illetve George C. Scott, mint Ábrahám, érdemes megnézni a filmet. Ádám és Éva (Michael Parks és Ulla Bergryd) megjelennek a filmben meztelenül, de ez olyan diszkréten lett megoldva, hogy a film iskoláskorúak számára is megnézhető.

Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

7. Jézus Krisztus Szupersztár (1973)

Andrew Lloyd Weber és Tim Rice által létrehozott rock opera többször is feltámadt, a maga módján. Közös albumuk 1970-ben a toplisták élére került, 1971-ben ötszörös Tony-díj jelölt lett a Broadwayn, majd két évvel később kasszasikerré vált a nagyképernyőn. Az Izraelben forgatott film Jézus (Ted Neeley) és Júdás (Carl Anderson) keresztre feszítés előtti kapcsolatát helyezi központba. A film az ellenkultúrai hangulatához képest a mai napig nagyon népszerű.

Biblia a vásznon - avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·