FILMEZZUNK.HU
8 meglepő érdekesség a Don Camillo című filmről

8 meglepő érdekesség a Don Camillo című filmről

4053

Don Camillo érdekességek

A Don Camillo 1983-ban készült, és 1984-ban bemutatott olasz filmvígjáték, melynek a főszereplője, rendezője és producere Terence Hill. A film története szerint egy csendes olasz falucska életét az egymással rivalizáló kommunista polgármester, Peppone (Colin Blakely) és a helyi pap, Don Camillo (Terence Hill) újabb és újabb összecsapásai osztják ketté. A két látszólag összeférhetetlen ember még labdarúgó-mérkőzést is szervez, hogy bebizonyítsák, kinek nagyobb és erősebb a tábora. Az angyalok és ördögök harca vérre, vagy legalábbis majdnem vérre megy, a megosztott falu lakói a mindent eldöntő focimeccsen mérik össze meggyőződésük erejét. Alábbi összeállításunkban erről a filmről olvashattok néhány érdekességet, amikről még nem biztos, hogy hallottatok.

Don Camillo (1983)

Terence Hill, akkor sem riad vissza, ha pap létére kell megnyernie egy kártyapartit

1) Ez a film az 1951-ben készült, 1952-ben bemutatott Don Camillo kis világa című film modern feldolgozása.

2) Az élőszereplős játékfilm forgatókönyvét Terence Hill felesége, Lori Hill írta, akivel 1967-ben él házasságban.

Terence Hill

Terence Hill és felesége, Lori Hill már 1967 óta kiegyensúlyozott, boldog házasságban élnek

3) Ez volt az első film, amiben Terence Hill rendezőként is megpróbáltatta magát. Ezen kívül a Lucky Luke, a Bunyó karácsonyig és a Nevem: Thomas című produkciókat rendezte. Ez utóbbit barátja és színészkollégája Bud Spencer emlékére forgatta.

4) Sokan nem tudják, de Terence Hill-nek volt egy örökbe fogadott fia is, akit Ross Hill-nek hívtak. Ross az 1984-es Don Camillo című alkotásban tűnt fel először, három évvel később A keményfejű forgatási munkálataiban is részt vett, ő alakította Matt karakterét. A tervek szerint az 1991-ben megjelent Lucky Luke-ban ő alakította volna Billyt, a kölyköt, de sajnos az élet közbeszólt. 1990. január 30-án tragikus autóbalesetet szenvedett, amit sajnos nem élt túl.

8 meglepő érdekesség a Don Camillo című filmről

Ross Hill az 1984-es Don Camillo című alkotásban tűnt fel először

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · ·