FILMEZZUNK.HU
8 meglepő érdekesség a Bud Spencer féle Aladdin című filmről

8 meglepő érdekesség a Bud Spencer féle Aladdin című filmről

4726

8 meglepő érdekesség a Bud Spencer féle Aladdin című filmről

1985 elég szomorú év volt a Bud Spencer-Terence Hill-filmek rajongóinak: a Szuperhekusok volt ugyanis a páros utolsó együtt forgatott filmje, és csak közel 10 év szünet után, az 1994-es Bunyó karácsonyig-ban láthattuk őket ismét együtt. Közben viszont mindkét színész leforgatott egy rakás jobbnál jobb szólófilmet – amikből azért mindig hiányzott a jól megszokott másik felük. Ilyen volt az 1986-ban készült Aladdin című film is, amiben az Ezeregyéjszakából ismert, lámpában lakó dzsinn (Bud Spencer) teljesíti a gazdája kívánságait, és ez mindenféle kalamajkát okoz. Alábbi összeállításunkban erről a filmről tudhattok meg néhány kulisszatitkot.

8 meglepő érdekesség a Bud Spencer féle Aladdin című filmről

(1) A filmet nem kisebb rendező jegyez, mint Bruno Corbucci, a spagettiwesternek mesterének, Sergio Corbuccinak az öccse. Ő írta és rendezte a Szuperhekusokat, de ő írta az És megint dühbe jövünket, a Banános Joe-t, a Rabló-pandúrt és Terence Hill Én vagyok a fegyverét is, úgyhogy a testvéréhez hasonlóan ő is elég sokat dolgozott együtt kedvenc pofonosztóinkkal.

(2) Érdekesség, hogy nálunk, Magyarországon 1989-ben az első VICO-filmek egyike volt az Aladdin, mert a cégtulajdonos Fenyő János imádta a Bud Spencer-Terence Hill-klasszikusokat, és jónéhány filmet megjelentetett sárga kazettán a páros életművéből.

8 meglepő érdekesség a Bud Spencer féle Aladdin című filmről

(3) Fenyő egyébként egészen 1992-ig adott ki a jellegzetes sárga videokazettáin jobbnál jobb filmeket – többnyire az eredeti jogtulajdonosok tudta nélkül. A módszere pofátlanul egyszerű volt: kiruccant az NSZK-ba, az első útjába eső bevásárlóközpontban megvette az összes lézerdiszken kiadott filmet, amit csak talált, itthon meg lemásolta annyi kazettára, amennyire csak tudta. 1992-ben azonban kiderültek a turpisságai, és három év pereskedés után 100 000 dolláros kárpótlást vart a nyakába a 20th Century Fox és a Columbia stúdiónak, ami miatt akkor fel kellett adnia az illegális kazettabizniszt. Furcsa, de a Golan-Globus-producerpáros cége, a Cannon sosem perelte be Fenyőt, és Bud Spencerék sem szálltak rá az 1998-ban meggyilkolt kazettakirályra, pedig ’92-ig a VICO-cézár rengeteg Bud Spencer és Terence Hill filmeket adott ki, gyaníthatóan illegálisan.

(4) A filmben Bud Spencer egyik lánya, Diamante is feltűnik.

Bud Spencer ritkán látott lányai gyönyörű nőkké váltak

Cristiana Pedersoli (balra) és Diamante (jobbra), Bud Spencer lányai

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · ·